Wedstrijdleider Ronde van Zwitserland: 'Morgen maken we een nieuwe evaluatie en dan hopen we natuurlijk dat het aantal nieuwe gevallen beperkt is'

Renner na renner valt om in de Ronde van Zwitserland, maar de wedstrijd zal doorgaan, vertelde de wedstrijdleider voorafgaand aan de zesde etappe.

Vlasov
  • Aleksandr Vlasov Aleksandr Vlasov

De lijst is haast eindeloos. Gisteren verliet heel Team Jumbo-Visma de ronde, vandaag waren Bahrain-Victorious, UAE Team Emirates en Alpecin-Fenix aan de beurt. En waren er nog verschillende losse gevallen met onder anderen Marc Hirschi, Tom Pidcock en Louis Vervaeke. Het grootste slachtoffer van de corona-uitbraak in de Ronde van Zwitserland was uiteraard leider Aleksandr Vlasov.

Met het uitvallen van de Rus is de strijd om het algemeen klassement flink verder gedevalueerd. Toch is wedstrijdleider Olivier Senn voornemens om de strijd voort te zetten. Al lijkt dat tegen beter weten in. In overleg met de organisatie, UCI, rennersvakbond en commissarissen is besloten verder te rijden.

"We tellen nog achttien teams en zij gaan akkoord om te starten", vertelt Senn. "Morgen maken we een nieuwe evaluatie en dan hopen we natuurlijk dat het aantal nieuwe gevallen beperkt is. We gaan door zoals gepland. Er zijn geen regels wat betreft minimumbezetting. De teams moeten regels volgen, voor een organisator zijn die er niet."

Toch ziet Senn het gebeuren dat de strijd eerder gestaakt wordt. "We moeten kijken wat relevant is, maar voorlopig is het nog een open en volwaardige koers, maar we houden er rekening mee dat we het einde niet halen. We proberen dat scenario te vermijden, maar het is een moeilijke evenwichtsoefening. De veiligheid van de renners en onze medewerkers telt."