HomeAchtergrondWedstrijdleider Ronde van Zwitserland: 'Morgen maken we een nieuwe evaluatie en dan...

Wedstrijdleider Ronde van Zwitserland: ‘Morgen maken we een nieuwe evaluatie en dan hopen we natuurlijk dat het aantal nieuwe gevallen beperkt is’

Renner na renner valt om in de Ronde van Zwitserland, maar de wedstrijd zal doorgaan, vertelde de wedstrijdleider voorafgaand aan de zesde etappe.

De lijst is haast eindeloos. Gisteren verliet heel Team Jumbo-Visma de ronde, vandaag waren Bahrain-Victorious, UAE Team Emirates en Alpecin-Fenix aan de beurt. En waren er nog verschillende losse gevallen met onder anderen Marc Hirschi, Tom Pidcock en Louis Vervaeke. Het grootste slachtoffer van de corona-uitbraak in de Ronde van Zwitserland was uiteraard leider Aleksandr Vlasov.

Met het uitvallen van de Rus is de strijd om het algemeen klassement flink verder gedevalueerd. Toch is wedstrijdleider Olivier Senn voornemens om de strijd voort te zetten. Al lijkt dat tegen beter weten in. In overleg met de organisatie, UCI, rennersvakbond en commissarissen is besloten verder te rijden.

“We tellen nog achttien teams en zij gaan akkoord om te starten”, vertelt Senn. “Morgen maken we een nieuwe evaluatie en dan hopen we natuurlijk dat het aantal nieuwe gevallen beperkt is. We gaan door zoals gepland. Er zijn geen regels wat betreft minimumbezetting. De teams moeten regels volgen, voor een organisator zijn die er niet.”

Toch ziet Senn het gebeuren dat de strijd eerder gestaakt wordt. “We moeten kijken wat relevant is, maar voorlopig is het nog een open en volwaardige koers, maar we houden er rekening mee dat we het einde niet halen. We proberen dat scenario te vermijden, maar het is een moeilijke evenwichtsoefening. De veiligheid van de renners en onze medewerkers telt.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Aleksandr Vlasov: ‘Een top 5 zou een goede uitslag zijn, maar ik hoop altijd op meer’

In de Wieler Revue-Tourspecial vertelde Vlasov over de oorlog in Oekraïne, over polarized trainen, maar...

Column | Arme, arme Mark Cavendish

Maandag maakte de Belgische ploeg haar selectie voor de Tour de France bekend. Met...

Indrukwekkende cijfers! Filippo Ganna klimt beter dan ooit

De Twitter-pagina Velofacts houdt bij wie er indrukwekkende trainingen afleggen in aanloop naar de...

Neem deze 5 dark horses mee in je Tourpooltje!

Wielerliefhebbers zijn volop bezig met het invullen van hun Tourpooltjes. Wij doen ook ons...

Meer zoals dit

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Richard Plugge geen fan van kampioenstruitjes: ‘Ik geloof heilig in dat teamgevoel en dat creëer je mede door hetzelfde shirt te dragen’

Pascal Eenkhoorn pakte de nationale kampioenstrui vrijdag, maar Jumbo-Visma-manager Richard Plugge is geen fan...

BK | Philipsen torst de druk van de topfavoriet. Of durft Alpecin-Fenix twee treintjes op te stellen?

Eindelijk! De royale (maar ondertussen onthoofde) sprint op het BK in Middelkerke komt eraan....