Evenepoel domineerde in Noorwegen, maar in Zwitserland wil het niet lukken: 'Puur over mijn vorm ben ik niet tevreden'

Remco Evenepoel trapte in de Ronde van Noorwegen zijn beste waardes ooit werd gezegd, maar een paar weken later heeft hij in de Ronde van Zwitserland niet de benen die hij toen had.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Donderdag kwam Evenepoel er al niet aan te pas, terwijl hij ook vrijdag niet met de besten mee kon. En dan waren er bovendien nog veel renners uitgevallen door de coronagevallen in het peloton. "Ik kon het tempo goed volgen, maar ik heb het gevoel dat ik geen versnelling in de benen heb, terwijl dat ik Noorwegen wel het geval was."

Evenepoel wilde zich in Zwitserland meten met de klassementsrenners die zich voorbereidden op de Tour de France. Door de rommelige ronde viel dat sowieso al een beetje in het water. "Maar ik ben deze week sowieso niet goed genoeg om met de besten mee te doen, dat is wel duidelijk. Misschien dat ik na mijn hoogtestage te snel te goed was."

Toch zit Evenepoel niet volledig bij de pakken neer. "Nadat ik loste, kon ik wel een constant tempo blijven rijden en haalde ik nog wat jongens in. Maar puur over mijn vorm en benen ben ik niet tevreden. Als ik goed ben, moet ik hier op elk parcours mee kunnen. Ik weet niet precies waaraan het ligt. Hopelijk is het geen ziekte of Covid, want ik wil zondag toch proberen de tijdrit te winnen."

Dat betekent niet dat hij zich zomaar zal laten lossen vandaag. "Misschien heb ik een betere dag. Maar het is een feit dat ik niet bergop rijd zoals in Noorwegen. Het gevoel was al wel beter dan donderdag, dat is positief. Sowieso zal ik er zondag nog het maximale uit proberen te halen."