Voorbereiding op de Tour de France? Mathieu van der Poel springt van hoge jumps op zijn mountainbike

Mathieu van der Poel pakt het anders aan dan de meeste renners die vrijdag over een week aan de start staan van de Tour de France.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Tadej Pogacar noemde Mathieu van der Poel onlangs een entertainer. En de Nederlander entertaint ook tijdens de voorbereiding op de Tour de France. Waar concurrenten kilometers wegtrappen op hun wegfiets, daar postte Van der Poel vandaag een filmpje waarop hij te zien is op de mountainbike. En niet zomaar een tochtje op de mountainbike, maar over een parkoers met flinke jumps erin.

Afgaande op dat filmpje kun je dan ook wel stellen dat het met de rug in orde is in aanloop naar de Tour de France. Van der Poel is momenteel op stage in het Italiaanse Livigno. Op zijn Strava zet hij bij zijn mountainbikeritje van vandaag: alleen zo maak je VO2-trainingen leuk. Eerder deze week zat Van der Poel ook al een aantal keer op de mountainbike.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.