George Bennett is dit jaar grote concurrent van Team Jumbo-Visma: 'Primoz en Jonas zijn op onwijs hoog niveau, maar ik heb zoveel geloof in Pogacar'

George Bennett reed van 2015 tot en met 2021 in dienst van Team Jumbo-Visma. Dit jaar zal de Nieuw-Zeelander aan de andere kant staan als knecht van Tadej Pogacar, de grote concurrent van zijn voormalige-ploeggenoten Primoz Roglic en Jonas Vingegaard.

Bennett
  • George Bennett George Bennett

Bennett heeft de hele weg meegemaakt. Van toen Team Jumbo-Visma in 2015 het lachertje van het peloton was tot 2020 toen de Nederlandse ploeg na de lockdown domineerde als nooit tevoren. "Ik heb het allemaal zien gebeuren. Ik was erbij in de Tour de l'Ain 2020, ik was een van de jongens die op kop van het peloton reden", vertelde hij in gesprek met Cyclingnews.com. "Ze domineerden iedere race voorafgaand aan die Tour, maar ze wonnen de Tour niet."

Heel veel conclusies trekt Bennett dan ook niet uit het één-tweetje van Team Jumbo-Visma in het Critérium du Dauphiné. "Ze zijn heel goed. Roglic en Vingegaard zijn op een super niveau, maar ik heb zoveel geloof in Pogacar. Niet alleen in hem, maar ook in de jongens om hem heen. McNulty, Soler, Hirschi, Majka, die gasten zijn onwerkelijk in de bergen. Jumbo-Visma heeft een hele sterke ploeg, maar wij ook."

Bennett waakt er wel voor om te veel te focussen op Team Jumbo-Visma. "Het is belangrijk dat we niet te veel opgesloten raken in een Jumbo versus UAE battle. Dat is gevaarlijk voor iedereen. Er zijn zoveel goede renners en ploegen. Als we hier een strijd tussen twee teams van maken, lopen we veel risico. Voor ons is Jumbo heel goed en natuurlijk kijken we naar ze, maar we proberen niet te veel naar de buitenwereld te kijken."

De klimmer heeft om verschillende redenen zelf nog niet kunnen overtuigen in het shirt van UAE Team Emirates. Pas op de laatste dag van de Dauphiné, waar Bennett twaalfde eindigde, kreeg hij eindelijk het goede gevoel en daardoor reist hij met vertrouwen af naar de Tour de France. "Het voorjaar was heel frustrerend voor me, maar uiteindelijk beoordeel je het seizoen aan de hand van de Tour de France."