Team DSM houdt vertrekkende Kragh Andersen uit Tour de France, Alpecin-Deceuninck wordt genoemd als nieuwe werkgever

Søren Kragh Andersen gaat komend seizoen vertrekken bij Team DSM en de ploeg houdt hem om die reden uit de Tour de France.

Andersen
  • Søren Kragh Andersen Søren Kragh Andersen

"Terwijl we druk zijn met het versterken van onze ploeg, kunnen we bevestigen dat onze wegen met Søren Kragh Andersen scheiden aan het einde van het jaar", meldde Team DSM in een statement aan VeloNews. "We hebben zeven succesvolle jaren gehad samen en wensen hem het beste voor de toekomst. We kijken ernaar uit om het jaar en onze tijd samen goed af te maken."

Dat gebeurt in elk geval niet in de Tour de France, want de tweevoudig-ritwinnaar in 2020 wordt buiten de selectie van Team DSM gehouden. Dat doet de ploeg wel vaker met vertrekkende renners, want zo werd Michael Matthews in 2020 uit de selectie gehouden. Kragh Andersen reed nog een zeer sterk voorjaar met knappe ereplaatsen in Gent-Wevelgem en Milaan-Sanremo.

VeloNews schrijft dat Kragh Andersen nog geen contract getekend heeft bij een andere ploeg, maar volgens het medium ligt Alpecin-Deceuninck op pole position om de Deen over te nemen. Hij zou bij de Belgische ploeg een belangrijke rol kunnen vervullen in de voorjaarsploeg van kopman Mathieu van der Poel.

Voor Team DSM is het dus reden genoeg hem niet mee te nemen, waardoor hij de Tour de France-start in zijn thuisland mist. "We hebben in het verleden gezien dat het belangrijk is om volledig toegewijd te zijn. De ploeg die we hebben geselecteerd is gemotiveerd en heeft hetzelfde doel. Maar we hebben nog steeds ambities met Søren."