Tom Dumoulin moet genoegen nemen met tweede plek: 'Op het WK in Australië wil ik nog één keer echt knallen'

Tom Dumoulin kon niet opboksen tegen Bauke Mollema op het NK tijdrijden en moest dus genoegen nemen met een tweede plek.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Op de eerste twee tussenpunten moest Dumoulin al tien seconden toegeven op Mollema, die een geweldige dag had. Aan de eindstreep was Dumoulin 33 seconden trager dan Mollema. "Ik baal hier wel van en ben teleurgesteld. Het was gewoon niet goed genoeg om te winnen", vertelde Dumoulin op de website van Team Jumbo-Visma.

Na de Giro d'Italia heeft Dumoulin vooral veel rust genomen om te herstellen van zijn fysieke malheur, wat niet helemaal is gelukt. "Ik hoopte dat dat zou helpen. Maar ik heb door mijn rugklachten niet kunnen voorbereiden zoals ik wilde en dan kom je vandaag gewoon te kort."

"De start ging niet helemaal vlekkeloos", vervolgde Dumoulin zijn verhaal. "De starter hield me niet goed vast. Daardoor dreigde ik om te vallen en moest ik er even inkomen, maar alleen door dat voorval loop je de trui natuurlijk niet mis."

Dumoulin benadrukt wel dat hij nog volledig gefocust is, ondanks dat hij aan het einde van het seizoen met pensioen gaat. "Met mijn motivatie is niets mis, want ik ben echt nog gefocust op de komende koersen. Ik wil het seizoen en mijn carrière mooi afsluiten. Op het WK in Australië wil ik echt nog één keer gaan knallen. Ik haal nog altijd alles uit de kast om te presteren."