Froome tóch aan de start van de Tour de France

Settimana Coppi e Bartali 2022 stage 1

Chris Froome komt toch aan de start van de Tour de France volgende week vrijdag in Kopenhagen. De viervoudig Tourwinnaar is geselecteerd door Israel-Premier Tech en dat mag best opvallend genoemd worden. Hij zal een dienende rol krijgen voor de kopmannen Michael Woods en Jakob Fuglsang. Het grote doel van de ploeg zal zijn om ritzeges te behalen. Het wordt Froome's tiende deelname aan de Tour, die hij in 2013, 2015, 2016 en 2017 wist te winnen. Na zijn zware valpartij in de Dauphiné in 2019 is de Brit nooit meer teruggekeerd op zijn oude niveau. Nadat hij nog jarenlang droomde van een vijfde Tourzege lijkt Froome zich nu te hebben neergelegd bij de nieuwe realiteit.

"Het is geweldig dat ik aan de start sta van mijn tiende Tour", zegt Froome. "Ik heb dit jaar uitzonderlijk hard gewerkt om op niveau te komen en ik kijk er naar uit om het beste van mezelf te geven. We hebben een sterke ploeg en ik ben er zeker van dat we gaan presteren in de Tour."

Froome zal vooral in dienst rijden van Fuglsang, die in zijn thuisland van start gaat. De Deen werd onlangs derde in de Ronde van Zwitserland en gaat op zoek naar zijn eerste ritzege in de Tour. "Het is prachtig om in Denemarken van start te mogen gaan. Ik ben er zeker van dat de Deense fans er een onvergetelijke gebeurtenis van zullen maken. Na mijn podiumplaats in Zwitserland voel ik me helemaal klaar voor de Tour. Mijn vorm is hoe het zou moeten zijn. De Tour is altijd onvoorspelbaar, maar ik ben hier om mijn stempel te drukken op de koers en niet slechts om als pelotonvulling te dienen.

Tour de France
  • foto: Cor Vos