Wout van Aert heeft lichte irritatie aan knie en slaat Belgisch kampioenschap over

Criterium du Dauphine 2022 - 8

Wout van Aert zal zijn titel op het BK niet verdedigen. Hij kampt met lichte irritatie aan zijn knie en wil met het oog op de Tour de France geen risico's nemen. 

Op trainingskamp in Tignes heeft Van Aert zijn knie gestoten aan zijn stuur en dat heeft hem de laatste dagen enigszins parten gespeeld. Niets ernstigs, maar toch dusdanig dat hij het BK liever overslaat, zodat hij zich volledig kan gaan richten op de openingstijdrit van de Tour de France, waar hij vol voor de dagzege en eerste gele trui zal gaan.

Al benadrukt hij dat het hem pijn doet dat hij de driekleur niet kan verdedigen. "Ik vind het erg jammer en ik zou nooit zomaar passen voor het BK", vertelt hij in een reactie op de website van zijn ploeg. "Ik vond het ook jammer dat ik het tijdrijden moest missen omdat het gewoon niet in mijn planning paste, maar als ik de Tour niet in gedrang wil brengen dan is dit het meest verstandige besluit."

Neemt niet weg dat Team Jumbo-Visma nog kans heeft om de tricolore in de ploeg te houden, maar Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck en Tosh Van der Sande zullen het nu wel zonder hun kopman moeten doen. Het parkoers in Middelkerke is echter niet al te zwaar, waardoor de grote favorieten luisteren naar de namen Arnaud De Lie, Tim Merlier en Jasper Philipsen.

Tour de France
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022