Pascal Eenkhoorn is nieuwe nationale kampioen op de weg

National Championships Netherlands elite men

Al vrij vroeg in de koers werd het attractief en ontstond een kopgroep met onder anderen Tom Dumoulin, Mick van Dijke, Sam Oomen, Timo Roosen, Oscar Riesebeek, Daan Hoole, Lars van den Berg en Taco van der Hoorn. Hoewel zij een voorsprong van twee minuten bijeen reden, werd er vervolgens weer het nodige van de voorgift afgereden op het rondje in Drenthe.

Uiteindelijk kwamen de achtervolgers tot een halve minuut, maar nooit wist de gehele groep met onder andere de gevangen Fabio Jakobsen en Bauke Mollema het gat te overbruggen. Wie wel de oversteek maakten: Ramon Sinkeldam, Mike Teunissen en Pascal Eenkhoorn. Ondertussen had Dumoulin de rol vooraan moeten lossen en op een ruime dertig kilometer van de meet kwam een groep van twaalf man die leken te gaan strijden om de nationale titel.

De namen vooraan: Mick van Dijke, Roosen, Teunissen, Eenkhoorn, Oomen (allen Team Jumbo-Visma), Sinkeldam, Van den Berg (Groupama-FDJ), Riesebeek (Alpecin-Fenix), Van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert), Hoole (Trek-Segafredo), Lemmen (VolkersWessel) en De Kleijn (Rally Cycling). Op zo'n 25 kilometer van de meet ontstond een interessante situatie toen Hoole ten aanval trok en Eenkhoorn met zich mee kreeg.

Aanval Hoole

Het was een situatie die Team Jumbo-Visma wel goed vond, want Eenkhoorn is op papier een stuk sneller dan tijdrijder Hoole. Riesebeek ging nog in de tegenaanval, maar kreeg meteen Oomen en Teunissen op zijn wiel. Zodoende begon het er steeds beter uit te zien voor het tweetal vooraan, want de achtervolgende groep had met nog één rondje te gaan een achterstand van ruim een halve minuut.

Toen Van der Hoorn en Lemmen bij de achtervolgers kwamen, kwam er iets meer vaart in de achtervolgende groep, maar zij moesten hopen dat het vooraan stil zou vallen. De achtervolgende groep kwam nog dichtbij, maar ze waren net te laat. In de sprint ging Hoole als eerste aan, maar hij was geen partij voor Eenkhoorn, die oppermachtig naar de nationale titel spurtte.

Nieuws
  • Vamberg - Nederland - cycling - Pascal Eenkhoorn (Netherlands / Team Jumbo-Visma) pictured during National Championships Netherlands men elite - Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022