Jumbo-Visma reed niet mee met Van der Hoorn: 'Ze winnen, dus mijn complimenten'

National Championships Netherlands elite men

Taco van der Hoorn reed een attente NK op de weg, maar kon niet opboksen tegen de meerderheid aan Jumbo-Visma-renners in de finale. Uiteindelijk eindigde Van der Hoorn als derde achter Pascal Eenkhoorn en Daan Hoole.

De eerste reactie tegenover de NOS was er eentje van teleurstelling. "Want ik was best sterk", aldus Van der Hoorn. "Ik zat een beetje in de tang, maar je weet dat dat gaat gebeuren op het NK. Een derde plaats telt eigenlijk niet, want alleen dat truitje telt."

Richting de Tour de France putte de renner van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux wel vertrouwen uit zijn optreden op het NK. "Ik ben vooral teleurgesteld, omdat ik de benen had om te winnen. Jumbo-Visma heeft het echter heel goed gespeeld. Ze reden niet door met mij of Oscar Riesebeek. Dat was frustrerend, waardoor we uiteindelijk zelf maar gereden hebben om terug te komen. Helaas werd hem dat niet."

Op 25 kilometer van de meet trok Daan Hoole ten aanval. Dat was de beslissende move, want Pascal Eenkhoorn ging mee en die situatie kon Team Jumbo-Visma wel bekoren. "Zij pakten een goed moment. Met Daan reden ze wel door, maar met Oscar en mij niet. We probeerden het een paar keer, maar dat schoot niet op. We hebben zo hard mogelijk gereden, maar we kwamen net niet terug. Misschien hadden we die stap eerder moeten nemen."

"Ik had dit wel een beetje verwacht natuurlijk", vertelde Van der Hoorn over de meerderheid die Team Jumbo-Visma had. "Het is jammer, maar ook een compliment voor mij. Ze hebben het goed aangepakt, want ze winnen. Daarmee wil ik ze feliciteren. En of ik dan zelf derde of vijfde ben, dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit."
Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2022