HomeAchtergrondPascal Eenkhoorn in gesprek met Jumbo-Visma, maar kijkt ook verder: 'Hopelijk is...

Pascal Eenkhoorn in gesprek met Jumbo-Visma, maar kijkt ook verder: ‘Hopelijk is dit een bevestiging’

Pascal Eenkhoorn veroverde in Drenthe de nationale titel en bevestigde daarmee zijn geleidelijke ontwikkeling. Ondertussen loopt zijn contract bij Team Jumbo-Visma af. Hij is in gesprek met de Nederlandse ploeg, maar kijkt ondertussen ook verder. 

In de finale raakte Eenkhoorn op kop met Daan Hoole. Gezien de explosiviteit van de renner van Team Jumbo-Visma had hij de beste papieren ten opzichte van Hoole. Uiteindelijk maakte hij het ook met overmacht af. En dat terwijl hij een week eerder nog met een coronabesmetting uit de Ronde van Zwitserland was gestapt.

Hij stapte in de auto terug naar Nederland. “Ik woon gelukkig vlakbij Maastricht, dus heb een uurtje of zeven gereden”, vertelde hij tegen het Algemeen Dagblad. “Wel met wat hoofdpijn. Ik heb eenmaal thuis twee dagen op bed gelegen. Daarna ging het weer. Ik kon weer trainen en toen hebben we de knoop doorgehakt dat ik het NK gewoon zou rijden. En daar had ik er ook geen last van.”

Mathieu van der Poel

Het is een extra goed moment voor Eenkhoorn om het rood-wit-blauw te pakken, want zijn contract loopt af na dit seizoen. Hij vertelde na afloop in gesprek te zijn over een nieuwe verbintenis met Team Jumbo-Visma, maar dat hij ook andere opties bekijkt. “Hopelijk is dit een bevestiging dat ik nog mooie dingen kan laten zien. Dat ik het in ieder geval kan afmaken. Mensen zullen me nu vaker herkennen, maar ik denk niet dat mijn status in het peloton nu heel anders is.”

Ook kwam de Giro d’Italia nog even ter spraken, waar Eenkhoorn uitstekend voor de dag kwam en bovendien veel plezier maakte met Mathieu van der Poel. “Mathieu en ik kennen elkaar al heel lang. We hebben vroeger nog in dezelfde ploeg gecrosst. Maar ook heel vaak samen gegamed. Het plezier dat hij uitstraalt in zijn vak spreekt mij heel erg aan.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Dylan Groenewegen heeft het naar zijn zin bij Jayco AlUla: ‘Helemaal anders dan bij Jumbo’

Dylan Groenewegen schoot in zijn openingskoers in de Saudi Tour meteen raak. De grote...