HomeAchtergrondSporza-spion zet vraagtekens bij Jumbo-Visma: 'Ik vind het een rare Tourselectie'

Sporza-spion zet vraagtekens bij Jumbo-Visma: ‘Ik vind het een rare Tourselectie’

De Sporza-spion deelt regelmatig geheimen uit het peloton. Zo vertelt hij wie onder de radar blijven, maar in topvorm geraken. Hij zet zijn vraagtekens bij de Tourselecties van Team Jumbo-Visma en Lotto Soudal. 

“Jumbo-Visma beet het spits af en ik vind het een rare selectie bij de Nederlanders”, schrijft de spion. “Als je hun Tourploeg naast die van de voorbije jaren legt, dan is er toch een wezenlijk verschil. Ik zie minder klimmers. Is dat dan een teken dat ze meer inzetten op Wout van Aert dan op de eindzege?”

Zeker de selectie van Nathan van Hooydonck verraste hem. Hij had toch eerder Robert Gesink of Rohan Dennis verwacht. “Al is Van Hooydonck supergoed bezig. Jumbo-Visma zal de boel niet controleren zoals ze de voorbije twee edities deden, met toen Pogacar die telkens met de eindzege aan de haal ging.”

Over de selectie van Tiesj Benoot was hij wel te spreken. “Iemand zoals hij is natuurlijk polyvalent en kan ook lang meegaan in de bergen als hij op zijn best is. Dat heeft hij wel bewezen in Parijs-Nice.”

Lotto Soudal

De Buyst is geblesseerd geweest. “Een reden voor de afwezigheid van Kluge ken ik niet, maar geloof me: Ewan zal hem enorm missen. Niet enkel in de sprints, maar ook in de bergen. Ik probeer het uit te leggen: Kluge is het schoolvoorbeeld van een renner die zich bergop als eerste aan de kant zet en daarna weet welke wattages hij kan en moet trappen om net binnen de tijdslimiet aan te komen met zijn sprinter.”

Kluge is de chauffeur van de bus. Dat kan meerdere niet zo goed klimmende sprinters gaan nekken. “Kluge haalt dan renner voor renner in om dan zonder al te veel problemen post te vatten in de gruppetto. Ja, ik geef het toe: Kluge heeft ook mij al vaak ingehaald. Natuurlijk kan Ewan winnen zonder lead-out, maar ik blijf erbij: zonder sprinttrein zal het voor Ewan sowieso minder gemakkelijk zijn om een rit te winnen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Dylan Groenewegen heeft het naar zijn zin bij Jayco AlUla: ‘Helemaal anders dan bij Jumbo’

Dylan Groenewegen schoot in zijn openingskoers in de Saudi Tour meteen raak. De grote...