HomeNieuwsBK | Tim Merlier zegeviert na heerlijk Belgisch kampioenschap

BK | Tim Merlier zegeviert na heerlijk Belgisch kampioenschap

Tim Merlier is voor de tweede keer in zijn loopbaan Belgisch kampioen op de weg. Na een zeer enerverende koers bleef hij Jordi Meeus en ploegmaat Jasper Philipsen voor. 

Al vroeg in de wedstrijd werd de koers opengegooid. Ten eerste door een zeer sterke kopgroep en vervolgens door de wind in de Moeren. Daar raakte een grote groep achterop en werd het vlakke parkoers toch interessant. Met daarbij grote namen, want onder anderen Remco Evenepoel en Yves Lampaert hadden de slag gemist. Wie wel vooraan zaten, waren de drie topfavorieten: Arnaud De Lie, Tim Merlier en Jasper Philipsen. Die laatste twee kwamen onderweg echter nog ten val, maar daar hielden ze geen hele grote schade aan over.

Slag om slinger werd er nadien gedemarreerd, waardoor er nooit rust in de wedstrijd kwam. Tot op zo’n veertig kilometer van de meet toen er een groep met onder anderen Philipsen, Florian Vermeersch, Declercq, Serry, Vanmarcke, Stuyven en Dewulf voorop kwam. Zij reden een mooie voorsprong bijeen, maar Lotto Soudal wilde het nog op een sprint laten uitlopen en ging nog vol in de achtervolging.

Volledige hergroepering

Uiteindelijk kwam alles zelfs nog bij elkaar. Zelfs de groep Evenepoel, die op een gegeven moment op tweeënhalve minuut reed, kwam nog terug. Evenepoel besloot op zo’n acht kilometer van de meet eens vol door te trekken. In een streep reed hij naar de vooraan overgebleven Vanmarcke en Stuyven toe, even bleef hij in het wiel hangen en nogmaals trok hij eens vol door.

Op hangen en wurgen wisten Vanmarcke en Stuyven bij te blijven, maar daardoor was de samenwerking wel zoek. Zodoende draaide het toch uit op een sprint. En dat werd een zeer spannende sprint. Sport Vlaanderen-Baloise leidde Sasha Weemaes ideaal naar de laatste kilometer, maar met een krachtige sprint wist Merlier hem te overvleugen. Ook Jordi Meeus kwam nog sterk opzetten, maar hij moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Vlak voor tussensprint komt ezel even de weg oversteken in Saudi Tour

Er spelen zich wel vaker bijzonderheden af als er gekoerst wordt in het Mddden-Oosten:...

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Saudi Tour | Jonathan Milan laat Nederlanders achter zich in tweede rit

De finale van de tweede etappe in de Saudi Tour begon op dertig kilometer...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het...

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op...