Cavendish: 'Ik weet zeker dat ik een rit zou winnen in de Tour'

Ronde van Limburg (B) 2022

Met zijn Britse titel onderstreepte Mark Cavendish nog maar eens zijn goede vorm vlak voor de Tour de France. Toch is de kans dat hij daadwerkelijk aan de start staat vrijdag in Kopenhagen zeer klein. Alles wijst erop dat Fabio Jakobsen de enige sprinter is van Quick Step-Alpha Vinyl de komende maand.

Cavendish erkent dat de kansen klein zijn, maar toch wil hij de mogelijkheid voor deelname aan de Tour niet uitsluiten. "Normaal gesproken krijg je een telefoontje of je gaat of niet, maar dat belletje heb ik nog niet gekregen. Ik probeer dus optimistisch te blijven. Ik voel me een stuk beter dan vorig jaar en je hebt gezien hoe dat uitpakte: vier ritzeges en de groene trui. Mijn conditie is erg goed en ik weet zeker dat ik een rit zou pakken als ik naar de Tour mocht."

Hoewel hij zijn naam niet specifiek noemt verwacht Cavendish dat Jakobsen ook zal zegevieren in Frankrijk. "Ik weet dat de andere renners binnen ons team ook zullen winnen in de Tour. En ik zal blij zijn hoe het ook uitpakt. Toch zou het fantastisch zijn om mijn 35ste ritzege te pakken in de trui van Brits kampioen. Die foto zou voor de eeuwigheid zijn."

Tour de France
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022