Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Baloise Belgium Tour 2022 stage 4
Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam is die van iemand die er niet in het lijstje staat. Die van Quinten Hermans.
 
Quinten Hermans was eigenlijk een certitude in de selectie. Niemand die eraan twijfelde dat de Looienaar zijn plaats had in de ploeg die zich de revelatie van het seizoen mag noemen. Na een schitterende machtsontplooiing in de Ardennenrit van de Baloise Belgium Tour, leken zijn koffers definitief gepakt.
Niet dus. Intermarché stuurt Alexander Kristoff, Louis Meintjes, Kobe Goossens, Sven Erik Bystrom, Andrea Pasqualon, Adrien Petit, Taco van der Hoorn en Georg Zimmermann. Wat een opdoffer voor deze aimabele jonge kerel die zich al verlekkerde op enkele stevig overgangsetappes in Frankrijk.
Verdere uitleg is er voorlopig niet, maar het kan bijna niet anders dat Hermans' mogelijke overstap naar Alpecin-Deceuninck de spelbreker is. Dat nieuws lekte de voorbije dagen uit en doorkruiste de contractbesprekingen met Intermarché. Is dit dan de reactie? Een krampachtige en pijnlijke afstraffing van een ambitieuze renner die verder wil groeien op de weg? Straf.
Hermans kreeg eerder dit jaar al een flinke tik te verwerken, toen hij door een schimmige coronatest het WK veldrijden in Fayetteville moest laten schieten, vlak voor de afreis. Hij was erg gebrand op een prestatie daar, naar zijn eerdere Wereldbekerwinst op hetzelfde parcours.
En nu dit... Hermans? Pechmans!
Tour de France
  • Na een warm bad in de Baloise Belgium Tour nu een koude douche.. | Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022