HomeNieuwsUpdate Bahrain Victorious: opnieuw inval in hotel door politie

Update Bahrain Victorious: opnieuw inval in hotel door politie

Na huiszoekingen eerder deze week kreeg de ploeg vanochtend heel vroeg bezoek in het hotel. Wat is er aan de hand bij de ploeg?

Bahrain Victorious kreeg vanochtend om 5.30 uur bezoek van de politie in het Deense hotel waarin de ploeg verblijft. Dat laat de ploeg weten in een kort statement op de website.

In dat statement zegt de ploeg dat ze volledig hebben meegewerkt aan de actie van de Deense politie. Ze zeggen dat die alle teamauto’s en de kamers van de renners en staf hebben doorzocht.

De actie duurde bij elkaar zo’n twee uur. Er zijn geen spullen ingenomen door de politie. Bahrain Victorious sluit het bericht af met de mededeling dat ze zich nu weer volledig willen focussen op de Tour.

Eerder deze week kreeg Bahrain Victorious ook al te maken met huiszoekingen. Hieronder het bericht dat we daarover schreven.

Bericht van 28 juni over eerdere huiszoekingen

Vorig jaar kreeg Bahrain Victorious ín de Tour te maken met een huiszoeking in het hotel waar de ploeg verbleef. De openbare aanklager van het parket van Marseille is de grote roerganger achter het onderzoek naar mogelijk illegale praktijken bij de ploeg van manager Milan Erzen, die in het verleden al werd gelinkt aan de Operatie Aderlass, het dopingonderzoek waarbij onder andere Georg Preidler tegen de lamp liep.

Het huidige onderzoek naar ‘de aankoop, het transport en het bezit van verboden middelen of methodes door een sporter, zonder medische doeleinden’ bij de ploeg van Erzen is nog altijd niet afgesloten. En dus besloten de Fransen tot nieuwe huiszoekingen, vlak voor de renners en staf afreisden naar Denemarken voor de Tour-start.

Bij Bahrain Victorious zijn ze niet te spreken over die nieuwste actie in het onderzoek, zo schrijven ze in een verklaring op hun website.

“Het onderzoek naar de teamleden, dat bijna een jaar geleden begon en geen resultaat opleverde, gaat vlak voor de start van de belangrijkste wielerwedstrijd door en schaadt de reputatie van individuen en Team Bahrain Victorious. Vanwege recente onderzoeken is het team van mening dat de timing van dit onderzoek is gericht op het opzettelijk schaden van onze reputatie”, klinkt het.

“De huiszoekingen die leden van Team Bahrain Victorious vandaag hebben meegemaakt, zijn een voortzetting van het onderzoek dat begon tijdens de voor ons succesvolle Tour van vorig jaar. Bahrain Victorious was het enige team in de Tour dat tijdens de race werd onderzocht. Op geen enkel moment is de ploeg op de hoogte gebracht van de voortgang en de resultaten van het onderzoek van het parket van Marseille. We hebben herhaaldelijk verzocht om inzage in het dossier, maar zonder succes.”

Volgens de Spaanse wielersite Ciclo21 werden de huiszoekingen van gisteren uitgevoerd door Europol en stonden ze op de stoep bij grote baas Erzen, de Poolse ploegarts Pjotr Kosielski en de Franse fysiotherapeut Barnabé Moulin.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: ‘Focussen op verdediging, ontken gebruik’

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de...

Vuelta | Jumbo-Visma bereidt ploegentijdrit voor op militair vliegveld

Prestige. Eergevoel. Na de fantastische Tour de France van Jumbo-Visma wil de Nederlandse ploeg...

Andere toppers over ‘crazy’ Evenepoel: ‘Zou Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert’

Hij wil er zelf niets van weten en zegt voor een plaats in de...

Vuelta | Selecties compleet! Deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Meer zoals dit

Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: ‘Focussen op verdediging, ontken gebruik’

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de...

Vuelta | Selecties compleet! Deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Ellen van Dijk strandt op zes seconden van EK-goud: ‘Deze medaille krijgt geen mooi plekje, ofzo’

Het was een fikse teleurstelling voor Van Dijk, zo vertelde ze na afloop tegen...