Tour | Wout van Aert back on track: 'Lijkt erop dat ik op juiste moment gas heb teruggenomen'

Wout van Aert moest afzeggen voor het Belgische kampioenschap. Patrick Lefevere geloofde niet veel van een blessure, maar als we de Strava-post van de Belg lezen, was er toch echt wel iets aan de hand - maar het gaat weer goed nu!

Criterium du Dauphine 2022 - 5

Bij een kort maar krachtig ritje tegen 37 kilometer per uur gemiddeld gaf Wout van Aert gisteren op Strava een update over z'n fysieke gesteldheid. De Belg van Jumbo-Visma onderbrak z'n hoogtestage in Tignes en gaf forfait voor het Belgisch kampioenschap vanwege een irritatie aan z'n knie(schijf).

Hij schrijft bij de omschrijving van z'n rit dat hij vier dagen van de fiets bleef door die lichte blessure. "Daarna heb ik het weer opgepakt met korte, dubbele ritten op een dag. Gisteren (maandag dus, red.) kon ik ook weer een langere duurrit doen zonder pijn. Het lijkt er dus op dat ik op het juiste moment gas heb teruggenomen."

Van Aert schrijft dat alles weer oké is met hem. "De irritatie bovenaan m'n knieschijf is helemaal verdwenen. Ik kan weer vol kracht zetten op de pedalen. Dank aan alle fysio's en artsen die me hebben geholpen, en natuurlijk ook aan m'n familie en ook jullie, voor alle berichten. Ik ben helemaal klaar voor mijn vierde Tour de France!"

Tour de France
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022