Thomas Dekker fileert Team DSM: 'Het blijft een kleuterschool'

Team DSM laat Soren Kragh Andersen thuis omdat hij volgend seizoen in dienst van Alpecin-Deceuninck rijdt. Thomas Dekker vindt het een zwakke keuze.

Amstel Gold Race 2022

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de ploegleiding van Team DSM. "Die Iwan Spekenbrink... Soren Kragh Andersen is een van de boegbeelden van de ploeg, heeft jarenlang zijn best gedaan en stond er overal. Die wil nu weg, want iedereen wil uiteindelijk weg bij Team DSM en dan mag die niet mee naar de Tour de France... Het blijft een kleuterschool."

Ook de contractverlenging van Romain Bardet en het vertrek van Thymen Arensman naar INEOS Grenadiers kan niet bepaald op de goedkeuring van Dekker rekenen. "Het is ook wel weer grappig. Bardet verlengt, Arensman gaat weg. Die laatste had op de voorlaatste dag van de Giro voor het eerst commentaar op de ploeg. Die dag voor de tijdrit dat hij mee moest zitten. Als je niet trapt, dan zit je niet mee, hoor."

Dekker snapt niet dat de Nederlandse link niet heeft doorgewogen. "Dan heb je dus als Nederlandse ploeg een jonge Nederlandse gast en uiteindelijk ga je aan Bardet waarschijnlijk het geld betalen dat je niet wil betalen aan Arensman, omdat die volgens de ploeg nog te jong is om zoveel geld te verdienen. Zo is het gegaan, dat weet ik zeker."

Vervolgens komt hij nog weer even terug op de afwezigheid van Kragh Andersen in de Tour de France. "Het blijft wonderbaarlijk met alles wat daar weggaat. You win some, you lose some. Zo'n Kragh Andersen is nog een Deen ook, en dat met de start in Denemarken."