Video | Jonas Vingegaard emotioneel als hij wordt toegezongen bij ploegenpresentatie Tour

De Deen krijgt het te kwaad als hij op het podium wordt toegezongen door zijn massaal toegestroomde landgenoten tijdens de ploegenpresentatie. Mooie beelden!

Tour de France 2022 Team Presentation

Als een grote ronde in je eigen land start, is dat extra speciaal. We kennen de beelden uit Nederland bij de diverse starts van de Tour, Giro of Vuelta de afgelopen jaren. Maar de Denen kunnen er ook wat van. Dat bleek tijdens de teampresentatie in Kopenhagen gisteravond.

Toen Jumbo-Visma aan de beurt was, werd de Deense hoop op de eindzege toegezongen door de menigte: Jonas Vingegaard was dermate onder de indruk dat hij een traantje moest laten als zijn naam wordt gescandeerd. Heel mooi om te zien!

Jinas Vingegaard werd vorig jaar verrassend tweede achter Tadej Pogacar. Dit jaar wil Jumbo-Visma met de tandem Roglic-Vingegaard proberen de jonge Sloveen naar de kroon te steken. De Nederlandse ploeg start verder met Steven Kruijswijk (enige Nederlander), de Belgen Wout van Aert, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck, Sepp Kuss en Christophe Laporte.

Tour de France
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022