HomePelotonpraatNeem deze 5 renners absoluut níét op in je Tourpooltje

Neem deze 5 renners absoluut níét op in je Tourpooltje

Voor alle twijfelaars over hun Tourpooltje: deze namen lijken misschien verleidelijk, maar stel ze niet op...

Stressen! De periode vlak voor de Tour is voor de renners een spannende tijd – is de vorm wel echt zo goed als-ie zou moeten zijn? – maar voor wielervolgers is het misschien nog wel spannender…

De mensen die niet aan de Tour meedoen, moeten namelijk hun Tourteam in elkaar knutselen voor dat Tourpooltje met vrienden, op het werk of in de Scorito-app. We gaven je al 5 tips voor dark horses, maar er zijn natuurlijk ook renners die misschien verleidelijk klinken, maar je in onze ogen absoluut niet moet nemen. Je leest onze selectie des duivels hier.

1) Louis Meintjes

Jaja, hij is dit jaar een stuk beter in orde dan voorgaande jaren. Meintjes was na Richie Porte altijd de renner waar je tóch weer intrapte. En gezien z’n vrij behoorlijke resultaten dit seizoen – hij won zelfs de Giro dell’Appennino – zou je er bijna weer voor gaan. Wij zijn er hier om je te waarschuwen: doe het toch maar niet!

2) Chris Froome

Er zullen vast verstokte Froomofielen zijn die gezien z’n iets stijgende vormcurve toch weer aan de spichtige Brit denken, maar als je uit een put klimt en je bent halverwege dat klimmen dan zit je toch nog steeds in een put… Niet nemen dus!

3) Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen zegt in een interview dat we bij de ploegenpresentatie in Kopenhagen met hem hadden dat hij in de vorm van z’n leven is en we geloven ‘m graag. Maar toch staat hij in dit lijstje.

Groenewegen is namelijk een pure sprinter en er zijn niet heel veel pure sprintersritten – let dus op met je sprinters! Daarbij is hij ook een Nederlander. Het is bijzonder verleidelijk om die vanuit chauvinistische overwegingen in je team op te nemen, want hoe mooi is het als er een Nederlander wint en die je ook nog eens punten oplevert!

Maar dat is ook meteen het addertje onder het gras. Blijf rationeel en denk bij Nederlanders die je overweegt nog eens extra goed na: moet ik dit echt we doen?

4) Enric Mas

De kopman van Movistar begin het seizoen nog wel oké met een vierde plaats in het algemeen klassement van de Ronde van Valencia, maar daarna reed hij zowel de Tirreno als de Ronde van Baskenland als de Dauphiné niet uit.

Ook in de eendagskoersen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik kon hij niet echt potten breken met een 33e en een 12e plek. Het lijkt niet het jaar van Mas dus.

5) Nairo Quintana

De Colombiaan ging in het begin van het seizoen als een raket, maar in aanloop naar de Tour kon hij slechts een zevende plaats in het algemeen klassement van de Route d’Occitanie overleggen. Michael Woods reed ‘m op bijna twee minuten. Wij voorspellen dat-ie niet super zal zijn in de Tour.

*We zijn niet aansprakelijk voor mogelijke woedeaanvallen als je naar ons luistert en één van deze vijf opeens toch een enorme puntenpakker blijkt te zijn…

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Zwarte wielerschoenen? Die worden maar liefst 22 graden warmer in de zon!

Wie denkt dat de keuze voor wielerschoenen er eentje is die alleen gemaakt wordt...

Patrick Lefevere stuurt mail naar renners en personeel: ‘Er vonden gesprekken met verschillende partijen plaats’

Zondagavond raakte bekend dat Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma al sinds juli in gesprek zijn...

📸 Lance Armstrong herenigd met Jan Ullrich op Mallorca: ‘Blij om te zien dat hij terug gezond is’

De oude garde van US Postal vertoeft op dit moment op het Spaanse eiland...

MPCC maakt zich zorgen over stijgend aantal dopinggevallen: ‘Geloofwaardigheid staat op het spel

De MPCC (Mouvement Pour un Cyclisme Crédible) heeft voor de tweede keer dit jaar...

Meer zoals dit

🎥 Zwarte wielerschoenen? Die worden maar liefst 22 graden warmer in de zon!

Wie denkt dat de keuze voor wielerschoenen er eentje is die alleen gemaakt wordt...

📸 Lance Armstrong herenigd met Jan Ullrich op Mallorca: ‘Blij om te zien dat hij terug gezond is’

De oude garde van US Postal vertoeft op dit moment op het Spaanse eiland...

Indrukwekkend! Arnaud De Lie deelt zijn EK-wattages en die liegen er niet om

Met een indrukwekkende slotkilometer bracht Arnaud De Lie zijn kopman Wout van Aert nog...