Pogacar deelt heerlijke foto's van kleine Pogi op heel grote racefiets

En de fantastische foto's leidden ook tot mooie grappen en grollen met oud-ploeggenoot Dan Martin - dat ging er heftig aan toe...

Tour de France 2022 Team Presentation

Tadej Pogacar staat aan de vooravond van z'n derde Tour de France. De indrukwekkende cijfers van de nog steeds jonge Sloveen in de vorige twee edities: twee keer winst.

Dat bewerkstelligde de 23-jarige renner van UAE natuurlijk door z'n door Moeder Natuur gegeven talent, maar ook doordat hij al van jongs af aan op de fiets zit. Gisteravond deelde Pogi daarvan in het kader van #throwbackthursday een paar kiekjes op z'n Twitter-account.

We zien een heel klein Pogi'tje op een toch wel heel grote fiets. Maar ook met grote ddrome, want Pogacar schrijft erbij: 'Back when I was a small kid with big dreams'.

Dat laatste nodigde oud-ploeggenoot Dan Martin uit tot een snedige reactie. Daarna vond er een woordensteekspel van heb ik jou daar. Waar Pogacar toch wel de betere wielrenner is, houden we het qua grappen over elkaar maken op een gelijkspel..

Tadej Pogacar begint vanmiddag om 17.05 uur aan de vlakke, 13 kilometer lange tijdrit door het centrum van Kopenhagen. In de rest van de Tour de France kan hij rekenen op de steun van ploeggenoten Rafal Majka, George Bennett, Mikkel Bjerg, Vegard Stake Laengen, Brandon McNulty, Marc Soler en Marc Hirschi.

Opvallend: het is een jonge ploeg: naast Pogacar zelf komen ook Hirschi, McNulty en Bjerg nog in aanmerking voor een klassering in het jongerenklassement.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022