Uitzinnige Lefevere: 'Ik ben blij dat de kranten morgen niet geel zullen kleuren voor Jumbo, maar voor ons'

Patrick Lefevere had geen woorden voor de tijdritzege van Yves Lampaert. Al had de grote baas toch redelijk wat woorden voor iemand zonder woorden.

Tour de France 2022 stage 1

Na afloop verscheen Lefevere voor de camera's van Sporza. "Wat kan ik zeggen? Niks meer. Hij is van mijn streek, een boerenzoon. Ik denk dat Yves een beetje het geloof verloren was dat hij een goede tijdrijder is, omdat hij altijd geklopt werd. Maar vandaag was het fantastisch."

Lefevere vertelt eerlijk dat hij geen al te goede hoop had op een zege van een van zijn renners. "Daar moet ik eerlijk in zijn. We wisten dat Asgreen na zijn zware valpartij niet oké was. We kennen Yves allemaal als een goede, sympathieke coureur. Maar hier het geel pakken in de eerste rit van de Tour, daardoor zit ik voor eerst in mijn leven bijna zonder woorden."

De Belgische ploegbaas zegt dat de veranderde omstandigheden Lampaert niet aan de zege hebben geholpen. "Wat is dat voor gezever? Regen of geen regen, het was nat. Er zijn renners gevallen voor Wout en na Wout. Ik ben blij dat de kranten morgen niet meer geel zullen kleuren voor Jumbo-Visma, maar wel voor ons. Voor alle duidelijkheid, ik heb niets tegen Wout."

Voor Lampaert komt de overwinning op een mooi moment, want hij heeft nog geen nieuw contract getekend voor volgend jaar. "Na alle pech die Yves gehad heeft, van vorig jaar tot de afgelopen Parijs-Roubaix, heeft hij eindelijk wat hij verdient. Ik hoop dat de contractverlenging in orde komt, als die managers niet te gek worden", besloot Lefevere.