HomeNieuwsTaco van der Hoorn over zijn plannen: 'Nee, ik ga niet aanvallen...

Taco van der Hoorn over zijn plannen: ‘Nee, ik ga niet aanvallen om enkel in beeld te rijden’

Taco van der Hoorn zal in zijn eerste Tour de France de Taco van der Hoorn zijn die hij altijd is. Geen vluchten om maar in beeld te zijn, maar aanvallen om te winnen.

We spraken Taco van der Hoorn na de presentatie over zijn plannen deze Tour de France. De openingstijdrit was niet per se voor hem en de 85ste plaats in de race tegen de klok vertelt dan ook niet veel over zijn vorm. Dat deed het NK wel. Van der Hoorn zat gevangen in de Team Jumbo-Visma-klem, maar in Drenthe werd hij wel derde. Het gaf hem een boost aan zelfvertrouwen.

“Ik heb wel vertrouwen geput uit het NK”, vertelde Van der Hoorn tegen Wieler Revue. “De vorm was goed daar en ik voel me sowieso goed, ook tijdens trainingen. Het geeft vertrouwen als de laatste koers voor de Tour goed gaat. Ik had alleen graag met een rood-wit-blauwe trui in de Tour de France gereden, maar helaas zat dat er net niet in.”

De rit van Roskilde naar Nyborg is een eerste kans voor aanvallers, er ligt ook een eerste bergtrui te wachten. Maar de kans dat de vroege vlucht het uitzingt tot het einde is zeer klein. En de kans lijkt dan ook klein dat Van der Hoorn zich ermee gaat moeien. “Ik heb wel een plan in gedachte, maar ik ga niet alles delen, haha. Maar ik wil zeker in de aanval rijden, dat is wel het plan. Verder Kristoff en Meintjes helpen waar mogelijk, maar ik heb ook een rol om er zelf voor te gaan.”

Van der Hoorn heeft een aantal etappes omcirkeld, maar welke etappes het zijn gaat hij uiteraard nog niet vertellen. “Ik zal ook dag per dag moeten bekijken hoe de omstandigheden zijn. Wat doet het weer? Hoe is de situatie in koers na een paar dagen? En dan ga ik kijken of het de moeite waard is om ervoor te gaan.”

Voor veel renners is het interessant om überhaupt in beeld te rijden. “Nee, ik ga niet aanvallen om enkel in beeld te rijden, maar alleen puur om te winnen. Daarvoor is de beste kans om het vaak te proberen. Soms ga ik dan misschien ook in een vlucht die achteraf zinloos blijkt. Maar als je het niet probeert, dan weet je het ook niet. In principe ga ik gewoon voor de ritzege en als het nutteloos blijkt, kan ik ervoor kiezen om me rustig te houden en mijn krachten te sparen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vuelta | Grappig beeld: boomlange Hoole en teamgenoot poseren met mini-Lopez

Over het algemeen zijn profwielrenners niet zo heel erg lang - want lengte betekent...

Video | De Speld en Tour de Tietema presenteren: het lichtste (en grappigste) wielershirt ooit!

De Speld mengde zich in een samenwerking met La Machine al eerder in de...

Video | Sam Oomen: ‘Ik kan nog niet pijnvrij fietsen’

Sam Oomen reed dit seizoen al de Giro, maar ook in de derde grote...

Vuelta | Grappig beeld: Lotto speelt Titanic na bij ploegenpresentatie

Net als bij de start van de Tour de France van 2015 in Utrecht...

Meer zoals dit

Video | Van Baarle: ‘Evenepoel is zeker een van de grote favorieten’

Dylan van Baarle was er al bij in de Tour de France en zal...

Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: ‘Focussen op verdediging, ontken gebruik’

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de...

Vuelta | Selecties compleet! Deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...