Wout van Aert pakt geel: ‘Kijk ernaar uit om de trui morgen te showen’

Geen sprintwinst voor Wout van Aert, maar hij pakt wel geel. Een meer dan behoorlijke troostprijs.

Tour de France 2022 stage 2

Wout van Aert ontweek handig alle valpartijen. Hij werd uiteindelijk geklopt door Fabio Jakobsen, maar met de gele trui om de schouders baalde hij niet. Van Aert: “Weer tweede. Ik dacht nochtans dat ik ging winnen, toen ik achter de rug van Pedersen uit kwam. Ik had de kortste lijn, vandaar. Fabio moet enorm snel vanachter gekomen zijn, want hij klopt me met een half wiel.”

Opvallend: de Jumbo Visma’s waren niet betrokken bij de massale valpartijen die onderweg naar Nyborg gebeurden. Van Aert: “Dat hebben we zelf afgedwongen. De ploeg zat de hele dag bestendig voorin, zodat we niet verrast konden worden door waaiers. Een speciale dankjewel aan Christophe Laporte, die me zowel bij de tussensprint als bij de eindsprint ideaal afzette. Het levert me de gele trui op. Ik kijk ernaar uit om die morgen te showen.”

Of Van Aert geen spijt heeft van opnieuw een tweede plek na gisteren? Van Aert: “Goed, ik heb niet gewonnen en wordt vaak tweede. Ach ja… Raymond Poulidor werd ook dikwijls tweede en was toch een grote kampioen.”

Tour de France
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022