Video | Prachtige blijdschap bij vader Groenewegen en Team BikeExchange-Jayco

In z'n woorden na de ritzege was Dylan Groenewegen al emotioneel, maar er zijn ook mooie beelden van de Amsterdammer die een dikke knuffel en kus van z'n pa krijgt. En wat te denken van het rondedansje met z'n ploeg...

Tour de France 2022 stage 3

Dylan Groenewegen pakte gisteren na twee jaar afwezigheid in de Tour de France weer een etappezege. Het was zijn vijfde ritwinst in totaal in La Grande Boucle, maar misschien wel zijn meest emotionele.

Dat bleek tenminste wel uit zijn woorden achteraf en ook de beelden toen hij over de meet kwam, spreken boekdelen. Voor de camera's bedankte hij z'n familie al voor de steun die ze gaven in een lastige periode, maar de mooie knuffel en kus met/van z'n vader zeiden veel meer dan die woorden.

Uiteraard dankte Groenewegen niet alleen z'n familie na de overwinning, maar ook z'n ploeg - er is geen renner meer die dat niet doet.. De Amsterdammer en z'n voornamelijk Australische teamgenoten bij BikeExchange-Jayco hadden toen al een fraai en ouderwets rondedansje op wielerschoenen achter de rug. Mooie beelden!

Groenewegen en de rest van het peloton maken vandaag de oversteek van Denemarken naar Frankrijk, waar ze dinsdag in het uiterste noorden een etappe van Duinkerke naar Calais rijden, met in de finale enkele pittige klimmetjes. Op papier wat te veel gevraagd voor rassprinters als Groenewegen. Het zou best kunnen dat die pas de vijftiende etappe pas weer van stal mogen als er een vlakke rit naar Carcassonne op het programma staat...

Tour de France
  • Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022