HomeNieuwsWout van Aert rijdt in dienst over kasseien: 'We gaan de gele...

Wout van Aert rijdt in dienst over kasseien: ‘We gaan de gele trui niet verdedigen’

Wout van Aert zal tijdens de kasseienrit naar Arenberg geen vrije rol krijgen, hij moet er zijn voor kopmannen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic.

Jonas Vingegaard liet na de derde etappe al aan Deense media weten dat Wout van Aert in dienst gaat rijden tijdens de kasseienrit van komende woensdag. De Belg en drager van de gele trui moet ervoor zorgen dat Vingegaard en Roglic de veldslag door het noorden van Frankrijk goed doorkomen.

Zo zullen meer specialisten op twee gedachten hinken. Dylan van Baarle zal ook achterom moeten kijken naar Thomas, Yates en Martínez. Aan de andere kant krijgen renners als Mathieu van der Poel, Yves Lampaert en Mads Pedersen de volledige vrijheid om erin te vliegen op de kasseien. Zodoende krijg je een wedstrijd met allerlei verschillende belangen.

En Van Aert moet dus het belang van de klassementsrenners dienen, zo vertelt ook Grischa Niermann in gesprek met De Telegraaf. “In de vierde rit langs de kust en in de vijfde etappe over de kasseien zie ik beren op de weg, maar er liggen ook kansen. We gaan kijken hoe we die onze kant op kunnen sturen.”

Mede-ploegleider Frans Maassen is wat dat betreft nog duidelijker tegenover L’Equipe. “Onze strategie is al lang duidelijk. We wisten dat de kans op geel met Wout in de eerste dagen groot was en daar zijn we blij mee. We gaan die trui echter niet verdedigen, daar hebben we ons team niet voor gebouwd. Hoe trots we ook zijn op het geel, en hoewel dit een droom was van Wout, bevinden we ons in een ongebruikelijke situatie, waarin het aan de gele truidrager zelf zal zijn om het geel te verdedigen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Nairo Quintana toch niet van start in Vuelta: ‘Focussen op verdediging, ontken gebruik’

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Nairo Quintana uit de uitslag van de...

Vuelta | Jumbo-Visma bereidt ploegentijdrit voor op militair vliegveld

Prestige. Eergevoel. Na de fantastische Tour de France van Jumbo-Visma wil de Nederlandse ploeg...

Andere toppers over ‘crazy’ Evenepoel: ‘Zou Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert’

Hij wil er zelf niets van weten en zegt voor een plaats in de...

Vuelta | Selecties compleet! Deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...

Meer zoals dit

Video | Als dronkeman slingerend over de weg! Zo kapot zat Wout van Aert na inspanning op Hautacam

Hierboven op de foto uit de afgelopen Tour zie je 'm bezig met de...

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Tour de France: alle cijfers, data & feiten

Na meer dan 3300 kilometer in 21 etappes is de Tour de France van...