Mathieu van der Poel moet er nog inkomen: 'Ik had niet de beste dagen in Denemarken'

Op de eerste dag werd Mathieu van der Poel vijfde, maar in de sprintersritten liet hij zich vooral achter in het peloton zien.

Tour de France 2022 stage 3

"Ja, ik zat een beetje achteraan, er gebeurde niet veel", vertelde Mathieu van der Poel in gesprek met de NOS. "Ik ben de dagen wel goed doorgekomen. Ik sta nog redelijk dicht in het algemeen klassement en dat was ook mijn insteek in Denemarken."

Al voelt Van der Poel zich nog niet geweldig, geeft hij eerlijk toe. "Ik had ook niet de beste dagen afgelopen twee dagen, maar het ging rustig. Alleen de finale was hectisch. Het is wel een beetje inkomen, want ik heb ook een maand zonder koers gezeten en dan moet ik er even inkomen. Maar het gaat nog niet super, ook niet in de tijdrit."

Desondanks werd Van der Poel nog wel vijfde in Kopenhagen. "Maar het was niet dat ik met mijn beste gevoel reed. Maar het is drie weken en er kan nog een hoop gebeuren. Nee, ik heb geen pijntjes. Ik moet nog even terug in het ritme komen en daar zijn nog genoeg kansen voor."

De eerste kans is woensdag over kasseien. "Het zal een aparte en nerveuze dag worden, met ook de klassementsrenners die vooraan willen zitten. Geel is misschien mogelijk, maar er staan nog veel kanshebbers binnen de minuut en die rijden allemaal met dezelfde gedachte rond."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022