Jakobsen blikt vooruit: 'Ik kan de kasseien van morgen wel aan hoor!'

Fabio Jakobsen bleef na afloop van de vierde etappe niet lang hangen in het verlies van een mogelijke sprintkans in Calais. De sprinter kijkt hoopvol vooruit naar de rit van morgen over de Noord-Franse kasseien.

Tour de France 2022 stage 3

Fabio Jakobsen was na afloop van de vierde rit vol lof over het exploot van geletrui drager Wout Van Aert. Toch kijkt de sprinter van Quick Step-Alpha Vinyl al snel weer vooruit naar de rit die niet meteen op zijn lijf geschreven lijkt: de kasseienrit naar Arenberg-Porte Du Hainaut.

"Ik kijk uit naar de etappe van morgen want ik kan de kasseien aan", zegt hij tegen de NOS. "Ik won dit voorjaar Kuurne-Brussel-Kuurne en die kasseistroken lopen omhoog terwijl ze morgen vlak zijn. Natuurlijk hebben we een hele sterke ploeg en zal ik niet de vooruitgeschoven man zijn, maar ik probeer wel dé man in de groep te zijn. Morgen is zeker weer een kans."

Ook wilde Jakobsen nog even terugkomen op zijn ietwat zure commentaar op Groenewegens ritzege eergisteren. "Ik heb wat gefrustreerd gereageerd. Natuurlijk begrijp ik dat het een moeilijke tijd geweest is voor Dylan en zijn familie. Daar heb ik respect voor en ik wil mijn excuses aanbieden voor wat ik gisteren gezegd heb."

Tour de France
  • Sonderborg - Denmark - cycling - Jakobsen Fabio (NED) of Quick-Step Alpha Vinyl Team pictured during 109th Tour de France (2.UWT) stage 3 Vejle > Sonderborg (182KM) - Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022