Tiesj Benoot na demonstratie Van Aert: 'Iedereen verwachtte het'

Een gele coup op weg naar Calais. Jumbo Visma ging verschroeiend tekeer en de oppergele man, Wout Van Aert, maakte het af. Tiesj Benoot maakte het op de eerste rij mee.

Tour de France 2022 stage 4

Tiesj Benoot plaveide mee de weg naar de gouden rush van Wout van Aert. Samen met Nathan Van Hooydonck en Christophe Laporte ontwikkelde hij een verschroeiend tempo, dat het hele peloton aan gort rukte. Het deed zowaar denken aan de coup in Parijs-Nice, eerder dit jaar.

Tiesj Benoot: "Er werd vandaag ook voortdurend naar Parijs-Nice verwezen, tijdens de rit. Alsof men het wist en verwachtte wat we gingen doen. Nu goed, dan moet je het natuurlijk nog altijd voor elkaar krijgen, maar het lukte dus. Nathan en Christophe trokken de boel uiteen, ik was de laatste man die gat uitdiepte. Toen ik me liet uitzakken communiceerde ik nog dat alles in stukken lag. En weg was Wout."

Met een beetje geluk was ook Jonas Vingegaard nog in de slipstream van Van Aert meegeglipt, maar hij kon net niet mee. Benoot: "Dat is het enige minpuntje eraan. Als Jonas mee was, deden we ook nog eens een briljante zaak in het klassement, maar helaas. Nu, de ploeg heeft vandaag fantastisch werk geleverd, ook al werd er de voorbije dagen veel verwezen naar de tweede plaatsen van Wout. We trokken op Cap Blanc Nez alles uit elkaar, Wout maakte het af en in de achtervolging stopten we de herorganisatie helemaal af. Dit was een goede dag"

Tour de France
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022