Eerlijke Van der Poel voelt zich niet zo goed: 'Gisteren was heel erg onder mijn niveau'

Waar Wout van Aert zijn dominante zelf is, daar heeft Mathieu van der Poel zichzelf nog niet laten zien. En dat heeft een specifieke reden.

Tour de France 2022 stage 4

Voorafgaand aan de kasseienrit deed hij zijn verhaal bij de NOS. "Philipsen was beter dan mij over het heuveltje. Ik voel me al een paar dagen niet zo goed, ook mijn tijdrit was onder mijn niveau zoals ik toen aangaf. Gisteren werd pijnlijk duidelijk dat ik niet de benen heb waarop ik had gehoopt."

Wat betekent dat voor de kasseienrit? "Nieuwe dag, nieuwe kansen. Maar het zal toch een stuk beter moeten dan gisteren om überhaupt mee te doen voor de overwinning. Ik weet ook niet waaraan het ligt, maar ik hoop beter te worden komende dagen. Het is voorgekomen dat het er ineens was, maar ik weet het niet. Het is voor mij ook een vraagteken. Ik hoop erop, maar gisteren was in elk geval heel erg onder mijn niveau."

Of Van der Poel dan ten aanval gaat, is maar afwachten. "Dat ligt aan de benen. Ik koers altijd aanvallend, maar ik heb ook vaak gezegd dat je wel de benen moet hebben om dat te doen. Dat heb ik nu niet. Dat is frustrerend en had ik ook niet zien aankomen, want ik heb een goede voorbereiding gehad. Ik was niet supergoed, maar de week voor de Tour begon ik weer lekker te rijden eigenlijk. Het komt er nog niet uit. Ik kan er niets meer aan veranderen. Ik probeer rustig te blijven en hopen op een ommekeer."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022