Tour | Taco van der Hoorn na tweede plek in kasseienrit: 'Het was net iets te vroeg, dat wist ik ook wel'

Hij was er zo dichtbij! Maar helaas net niet. Taco van der Hoorn kwam wel met een duidelijke reactie waar begrijpelijkerwijs ook nogal wat schuttingtaal aan te pas kwam..

Tour de France 2022 stage 5

Na een memorabele etappezege in de Giro van vorig jaar leek Taco van der Hoorn in de kasseienrit van Lille nbaar Arenberg hard op weg naar een nog veel mooiere zege, maar het mocht net niet zo in.

In de sprint der stervende zwanen kwam Australiër Simon Clarke in een ultieme jump nog net over de renner van Intermarché-Wanty-Gobèrt heen. Hij baalde na afloop voor de microfoon van de NOS en stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

"Klote! Dit is echt kut! Een fucking Touretappe man!", vloekte de geboren Noord-Hollander met toch nog ergens een glimlach op het gezicht. Na de eerste scheldkanonnade kon hij toch nog wat dieper op de materie ingaan.

"Ik was op papier niet de snelste, dus het was niet aan mij om achter Powless aan te gaan toen die demarreerde. Edvald (Boasson Hagen, red.) kon zich niet beheersen en ging aan. Simon Clarke ging erachteraan en ik zat eigenlijk perfect. Ik dacht: dit gaat 'm worden."

Maar het werd hem dus niet. Van der Hoorn wist wel een beetje waar dat aan lag. "Clarke kwam erbij en toen wist ik dat ik meteen erover moest. Het was eigenlijk te ver, dat wist ik ook wel, maar ik had het momentum. Achteraf had ik misschien toch nog wat moeten wachten en er dan met meer snelheid overheen komen. Maar ja, achteraf is het mooi wonen."

Tour de France
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022