Trainer Van der Poel: 'Ik denk dat hij van deze Tour volgend voorjaar de vruchten kan plukken'

Mathieu van der Poel is geen schim van zichzelf, maar zijn trainer Kristof De Kegel maakt zich geen zorgen.

Tour de France 2022 stage 5

De vraag is of Van der Poel nog wel door wil gaan nu zijn benen hem dusdanig in de steek laten. Ook in de rit naar Longwy kwam hij er niet aan te pas en na afloop hintte hij naar een opgave. "We wisten dat de combinatie Giro-Tour niet evident zou zijn", vertelde trainer Kristof De Kegel eerder tegen Sporza. "Maar het is te kort door de bocht om te zeggen dat deze Tour er te veel aan was."

De Belg is dan ook van mening dat het goed was om deel te nemen aan de Giro d'Italia. "Vorig jaar hadden we gezien dat de Tourstart ideaal was voor Mathieu, ook om eventueel geel te pakken. nu zagen we dezelfde kansen in de Giro. Daarom dat we daar een hoofddoel van gemaakt hebben."

De Kegel wist dat het een risico was om de twee grote rondes te combineren. "We wisten dat dat heel nipt zou zijn. Maar omdat zijn Giro al geslaagd was en vooral voor zijn algemene ontwikkeling hebben we toch besloten de combinatie te doen. Die 5 weken tussen Giro en Tour zijn niet helemaal volgens de beste verwachtingen gelopen. Daarom waren de verwachtingen voor de Tour ook niet al te hoog."

Bij Alpecin-Deceuninck kijken ze ook vooral daar het bredere plaatje, vertelt De Kegel. "We hebben oog voor de algemene ontwikkeling van de atleet Van der Poel. Zolang hij gezond blijft, is er niet zo heel veel aan de hand. En op termijn zal die combinatie hem helpen. Ik denk dat hij hier volgend voorjaar al de vruchten van kan plukken."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022