Wout van Aert geselt het peloton: 'Het deed bij iedereen pijn, ook bij mij'

Wout van Aert ging er als gele trui vandoor, nadat hij twee uur lang het hele peloton geselde met zijn topvorm. Hij redde het uiteindelijk niet tot de meet, maar nam groots afscheid van de leidersplaats.

Tour de France 2022 stage 6

Wout van Aert had er zin in vandaag. Om zijn hele ploeg in een zetel te zetten, trok hij slag om slinger het ontsnappingskleed aan. Het peloton knalde aan 52 km per uur door de twee eerste wedstrijduren, door de grillen van één man. Hij raakte weg met Quinn Simmons, maar het kaarsje van de drie heren doofde één na één uit.

Van Aert: "Het was best wel een leuke manier om afscheid te nemen van de gele trui. Het was niet meteen het plan deze ochtend, maar toen ik vooraan zat was er naar mijn gevoel geen weg meer terug. Ik reed dus door met Simmons en Fuglsang. Die eerste wedstrijduren deden bij iedereen pijn, ook bij mij."

"Jammer dat we maar met drie waren, maar we reden wel een mooie voorsprong bij elkaar. Het is natuurlijk altijd afwachten welke ploegen zullen rijden. Maar toen eenmaal de organisatie op gang kwam en Fuglsang zich liet uitzakken, wist ik wel dat het moeilijk zou worden."

Van Aert verloor de gele trui aan de berersterke Tadej Pogacar. Hij staat nu zelf in het groen. Van Aert: "Ik hoop dat ik stilaan zeker kan zijn van deze groene trui. Voor geel wil ik het nog even afwachten (lacht)."

Tour de France
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022