Boogerd zet vraagtekens bij Jumbo-Visma: 'Er zit iets niet lekker in de ploeg, denk dat aantal ploeggenoten niet blij waren met actie Van Aert'

Wout van Aert showde zich in de zesde etappe van de Tour de France, maar volgens Michael Boogerd loopt het nog niet bij Jumbo-Visma.

Tour de France 2022 stage 6

Van Aert ging op 120 kilometer van de meet op pad met Jakob Fuglsang en Quinn Simmons. Dat was niet de bedoeling, want Van Aert had op pad gewild met meer renners. De Deen liet zich vervolgens inlopen, maar Van Aert ging wel door.

Dat was geen slimme actie volgens Michael Boogerd, zo vertelde hij in de Avondetappe. "Na de tussensprint moet hij zich laten zakken, maar er moet ook een ploegleider zijn die dat zegt. Het is indrukwekkend wat hij doet, hè. Van Aert legt heel het peloton op de pijnbank. Maar als ze die groep met Taco van der Hoorn laten wegrijden en ze gaan controleren, dan rijden ze 41 of 42 in het uur. Dan heeft hij een grotere kans om te winnen dan vanuit de vlucht."

De analist vertelt dat hij snapt dat ze een groep van twintig man niet zouden controleren, maar er was een mooie kans om de vroege groep met Van der Hoorn en twee anderen te laten rijden. "Als die wegrijden en het peloton gaat breeduit, dan is er niets aan de hand. Door Wout gebeurt dat niet. Hij heeft met zijn krachten gesmeten en in het peloton ook, want het is bijna 50 kilometer aan het uur gegaan. Ik denk dat een aantal ploeggenoten niet zo blij waren met Wout."

Roglic

Boogerd analyseerde ook de strijd om het klassement. En hem viel iets op bij Jumbo-Visma. "Het lijkt erop dat ze het een beetje op hebben gegeven om echt voor geel te gaan. Dat ze nu voor plek twee of drie rijden. Als je echt voor de eindzege gaat, dan doe je zo’n actie niet. Ik denk dat ze in hun achterhoofd hebben dat het niet gaat lukken tegen die andere Sloveense vriend."

Van Aert zal zich dan ook meer moet schikken naar de ploeg. "Ze hebben uitgesproken dat ze de Tour willen winnen, dan zal Van Aert zich toch moeten schikken naar Roglic en Vingegaard. Wat me verder opviel is dat Benoot alleen met Vingegaard bezig was en Roglic het alleen moest doen. Wellicht dat ze al gekozen hebben. Er zit voor mijn gevoel iets niet helemaal lekker in die ploeg, ze zijn nog een beetje zoekende."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022