Adrie van der Poel: 'Mathieu had na de Giro niet meteen een week moeten rusten'

Adrie van der Poel heeft nog de hoop dat zijn zoon Mathieu langzamerhand beter zal worden in deze Tour de France. De tweevoudig ritwinnaar in de Tour vindt ook dat zijn zoon het anders had moeten aanpakken na de Giro.

Adrie van der Poel phoshoot in Kapellen 2021

"Op zich vind ik hem er vrij fris uitzien", zegt Adrie van der Poel in De Avondetappe. "Maar voor iemand die gewend is om altijd mee te doen voor de overwinning is dit natuurlijk niet leuk. Als ik zijn gegevens op Strava bekijk duidt dat niet echt op vermoeidheid. Eerder op frisheid. Maar als je de benen niet hebt, dan heb je ze niet."

Adrie is van mening dat zoon Mathieu het iets anders had moeten aanpakken in en na de Giro. "Ik vond het heel raar dat hij na die zware Giro meteen een week ging rusten. Maar dat is puur mijn mening. Volgens mij moet je na de Giro eerst vijf tot tien dagen blijven fietsen om daarna een paar dagen rustig aan te doen. Maar wielrennen blijkt ook geen exacte wetenschap te zijn. Hij is er in de Giro enorm ingevlogen. Het is natuurlijk hartstikke leuk om zo te koersen, maar in plaats van tien keer aanvallen kun je het ook vijf keer proberen."

Adrie heeft de hoop dat Mathieu langzamerhand nog beter gaat worden in deze Tour de France. "Hopelijk kan hij zich een paar dagen in de buik van het peloton verstoppen en worden de benen langzaam beter. En niet meteen erin vliegen als ie voelt dat de benen beter worden. Maar als het echt niet gaat zul je met de ploeg een plan moeten bedenken voor de rest van het seizoen. Er zijn nog plenty mogelijkheden."

Tour de France
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022 - Belgium Out*****