Slachtoffer Kobe Goossens valt Schachmann bij: 'Dit gebeurt vaker bij Jumbo-Visma'

Maximilian Schachmann was kritisch op de rijstijl van Team Jumbo-Visma en Primoz Roglic in het bijzonder. Kobe Goossens valt hem bij.

Tour de France 2022 stage 5

Schachmann was zeer duidelijk in zijn bewoordingen. “Jumbo-Visma moet een beetje op z’n tellen gaan passen, want Roglic heeft weer een valpartij veroorzaakt. Ze rijden op het laatste centimetertje van de weg en kunnen dat niet.”

De Duitser kwam geeneens ten val, maar zat net achter de valpartij. Het slachtoffer van het rijgedrag van Roglic was de Belg Kobe Goossens. Hij viel Schachmann bij tegenover Sporza. "Ik heb gelukkig niet te veel pijn en ik heb ook goed geslapen. Ik denk dat het wel gaat lukken."

Neemt niet weg dat hij niet blij was met Team Jumbo-Visma. "Het klopt wat Schachmann zegt. Roglic passeerde op een plek waar er geen plaats was. Het is niet de eerste keer dat zoiets met renners van Jumbo-Visma gebeurt. Hij reed door gravel, begon zelf te slippen en ik kon geen kant meer uit. Ik lag er."

Goossens, klimmer namens Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, is niet boos, maar ziet zijn valpartij wel in een breder plaatje. "Of ik nu boos ben? Hij deed het niet bewust, maar het gebeurt wel regelmatig met Jumbo-Visma. Dat kan op termijn tegen hen werken."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022