Wat te doen met Tom Pidcock? Kan hij blijven meedoen om het klassement? 'Ik zou graag impact hebben in de bergen'

Tom Pidcock staat er nog uitstekend voor in het algemeen klassement en daarmee een extra troef voor INEOS. Maar wat kan hij in de bergen?

Tour de France 2022 stage 7

Servais Knaven vertelde eerder dit jaar dat ze bij INEOS Grenadiers heilig ervan overtuigd zijn dat Pidcock ooit een grote ronde kan winnen. De Brit staat momenteel op een zevende plek in het algemeen klassement op 1 minuut en 39 seconden van Tadej Pogacar.

Voor Sporza reden genoeg om Pidcock te vragen naar zijn plannen. "Ik ben gelukkig momenteel, al was dat na gisteren iets minder. Ik ben met hoge verwachtingen naar hier gekomen, maar ik ben hier ook om te leren en te groeien in mijn eerste Tour."

Servais Knaven over Tom Pidcock: 'Bij ons in de ploeg zijn veel mensen ervan overtuigd dat hij een grote ronde kan winnen'

Maar wat denkt hij te kunnen bewerkstelligen straks in de Alpen en Pyreneeën. "Ik zou toch graag ook wat impact hebben in de bergen, maar misschien eerder in de derde week. Het doel was eigenlijk om een rit te proberen winnen en een trui te dragen. Dat laatste is me alvast gelukt."

Pidcock vertelt verder dat hij niet angstig is voor corona. "Ik zit veilig, want ik heb het nog maar net geleden gehad." Hij herstelde op een wonderlijke manier van zijn besmetting, namelijk met de nodige rauwe knoflookteentjes. "Dat is goed voor je immuunsysteem, toch? Ik heb gisteren toch wat extra knoflook aan de pasta toegevoegd. Misschien heb ik dat wel onbewust gedaan, want je weet nooit of er toch een coronastorm opsteekt."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022