Bob Jungels viert geslaagde comeback: 'Ik moest het van ver proberen. Dat is mijn stijl van koersen.'

Wat een comeback van Bob Jungels! De bijna-afwezige in deze Tour won met een grandioze solo de rit naar Chatel.

Tour de France 2022 stage 9

Bob Jungels zorgde voor de twintigste Tourzege voor de ploeg van AG2R. Hij deed het op zijn Jungels, met een sprong van ver en een niet aflatend ritme waarmee hij iedereen versmachtte.

Bob Jungels: "Ik ging bewust van ver, omdat ik het zo moet doen. Als ik wacht tot de laatste klim kan ik nooit wegrijden van de favorieten, dus ik had maar één keuze. Dit is mijn stijl van koersen, zo behaalde ik mijn grootste overwinningen zoals in Luik-Bastenaken-Luik of in Kuurne-Brussel-Kuurne."

Nochtans hing de etappezege aan een zijden draadje, toen Thibault Pinot zijn duivels ontbond en in no time anderhalve minuut goedmaakte. Alleen dat laatste halve minuutje kreeg hij niet dicht.

Jungels: "Ik voelde hem inderdaad komen, maar ik behield mijn ritme en kon op vlakke stukken en bergaf weer tijd pakken. Het deed me denken aan mijn overwinning in Luik, toen Jelle Vanendert achter me aan het jagen was. Volhouden, blijven duwen en geloven dat je voorop kan blijven, dat was mijn doel. De laatste twee kilometer leken eindeloos, maar het lukte."

Met Ben O'Connor in de lappenmand en op vele minuten achterstand is deze overwinning een godsgeschenk voor zijn ploeg. Hij zorgde voor de 20ste ritzege ooit in de Tour.

Jungels: "Ik weet dat dit erg belangrijk is voor het team, omwille van alle pech die we al hebben gehad. Ik voelde me dag na dag beter worden in deze Tour, maar dan moet je nog de extra stap zetten naar winst. Dat lukte vandaag. Ik bedank mijn team en iedereen die in me geloofde, nadat ik tal van operaties moest ondergaan na een vernauwing in de hartslagaders. Ik ben enorm tevreden."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022