Frans Maassen over UAE Team Emirates: 'We dachten eigenlijk dat ze het geel zouden weggeven'

Frans Maassen sprak van een goede dag, want de ploegleider van Team Jumbo-Visma zag de kopmannen niet in de problemen komen.

Tour de France 2022 stage 8

Na afloop deed Maassen zijn verhaal tegenover de NOS. "Ik ben hartstikke tevreden. Het was een zware dag voor de mannen. Het werd een slagveld, maar uiteindelijk is de koers goed gecontroleerd door de gele trui. We dachten eigenlijk dat 'm weg zouden geven, maar dat hebben ze niet gedaan."

Ook Wout van Aert liet zich andermaal zien, want de alleskunner zat wederom in de vlucht van de dag. "Wout was niet beoogd om mee te gaan, maar kreeg een vrijgeleide om mee te springen en de punten te pakken voor de groene trui. Dat was een goede zet. En toen hebben we gekeken wat er zou gebeuren. Misschien dat hij nog iets kon doen voor de anderen en als hij de benen had, had hij heus iets kunnen doen vooraan. Maar hij had de benen niet vandaag."

Vervolgens kreeg Maassen wederom wat vragen over concurrent UAE Team Emirates. "Wij dachten dat de kopgroep meer ruimte zou krijgen. Dit verbaast me wel. Ze hebben hard en sterk gereden, maar waarom weet ik niet. Ik vind het prima, want dan blijft Pogacar in het geel. Dan moet hij naar de controle, naar de huldiging. Dan heeft hij minder rust. Hij is op dit moment de beste, maar we moeten kijken hoe dat verder evolueert."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022