Video | De chaos van de eerste week in beeld met on board camera's vanaf de fiets

Zoals altijd was het chaos troef in de eerste week van de Tour. Tegenwoordig kunnen we dat zien vanuit het perspectief van de renners. Spectaculiare beelden - letterlijk - vanuit het peloton!

De eerste week van de Tour de France staat altijd bol van de valpartijen en andere chaos. En omdat de renners tegenwoordig cameraatjes op de fiets hebben, kunnen we dat zien vanuit een heel ander perspectief.

De rustdag is het ideale moment om eens goed te bekijken wat de renners allemaal moeten doorstaan in de totale chaos die we een Tourpeloton noemen.

Velon, de organisatie van de grote wielerploegen post op het YouTube-kanaal fantastische beelden die een goed beeld geven van hoe het er echt aan toegaat in het peloton. Hieronder zetten we enkele spectaculaire filmpje uit de eerste hectische week op een rij.

Natuurlijk te beginnen met de kasseienrit

Een grote valpartij én afdalen en groupe uit etappe 8

En omhoog stoempen op de gravelstrook van Planche des Belles Filles

Nu de chaos van de eerste week er een beetje opzit, breekt er een ander deel van de Tour aan: de bij vooral sprinters gevreesde bergen. De etappe van dinsdag valt nog wel mee, maar woensdag wacht de loodzware Col du Granon (op 2400 meter hoogte) en donderdag is het natuurlijk Alpe d'Huez-dag!

Tour de France
  • Beeld: Velon