HomeNieuwsMichael Boogerd: 'Als Roglic zoveel last heeft, dan kun je niet in...

Michael Boogerd: ‘Als Roglic zoveel last heeft, dan kun je niet in de groep met favorieten zitten’

De fysieke toestand van Primoz Roglic is nog een vraagteken, maar analist Michael Boogerd ziet het wel goed komen met de Sloveen.

In de door Bob Jungels gewonnen etappe naar Châtel les Portes du Soleil viel Pogacar in de slotfase nog aan. Enkel Vingegaard kon het wiel houden. Roglic finishte iets verder en zijn fysieke toestand zou een van de redenen zijn dat Jumbo-Visma de knuppel nog niet in het hoenderhok heeft gegooid. Bij de ploeg hadden ze gehoopt dat Roglic verder was in zijn herstel na zijn val in de rit naar Arenberg.

Michael Boogerd vertelt in de podcast De Kopgroep echter dat Roglic heus niet zo slecht is als soms wordt verteld. “Ze vertellen dat hij vreselijk veel last heeft van zijn rug en schouders, maar als je er zoveel last van hebt dan kun je niet in die favorietengroep zitten. Dan kun je die lastige dagen niet doorkomen, want er is snoeihard gereden. Ik denk dat het wel meevalt en dat Vingegaard eigenlijk gewoon beter is.”

Dat is niet nieuw, want de Deen leek in de Dauphiné al sterker bergop dan de Sloveen. “Ze gaan Vingegaard uitspelen, maar proberen Roglic een beetje in het klassement te houden zodat ze op twee paarden kunnen gokken. Maar Vingegaard is duidelijk beter, maar Roglic is ook wel oké. Anders zit je daar niet, maar wat er precies met zijn rug en schouder is… Ik denk dat het wel meevalt.”

Van der Poel

Wie de eerste week duidelijk niet in orde was, was Mathieu van der Poel. De Nederlander is momenteel pelotonvulling, al begint hij er enigszins doorheen te komen. “We hebben hem van de week zien werken voor Philipsen. Gisteren (eergisteren, red.) werd hij ook niet bij de eersten gelost. Hij is aan de betere hand, maar ik moet wel zeggen dat een renner die Vlaanderen twee keer wint, zoveel op zijn palmares heeft staan en op zo’n mooie manier kan koersen wel heel blij was dat hij Philipsen uit de wind had gehouden. Dat is natuurlijk niet goed.”

Boogerd denkt niet dat het makkelijk gaat worden voor Van der Poel om zich de komende weken nog te laten zien. Zijn grootste kansen, Arenberg, Longwy en Lausanne, zijn immers verkeken. “Het is wel duidelijk dat hij beter wordt, maar het gaat lastig worden. De Tour de France is volgestouwd met zware ritten. Hij zal niet zomaar winnen op Alpe D’Huez natuurlijk. Die ritten worden zo zwaar en ik verwacht niet dat hij voor niets in de aanval gaat rijden.”

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...