Oliver Naesen kent slechte dagen: 'Heb alle symptomen van covid, behalve een positieve test'

Oliver Naesen kende een zeer zware tiende etappe. De Belg loste als eerste en voelt zich al een aantal dagen niet goed.

De Brabantse Pijl 2022

De tiende etappe begon met een afdaling en al meteen moest Naesen zich door de etappe zien te kwakkelen. Naesen in de podcast De Koers is van Ons: "Mijn ogen tranen en ik kon ze in de afdaling amper openhouden. De ene keer hield ik rechts open, dan links. Dan zie je eigenlijk niets. Dat resulteerde dat ik helemaal achteraan zat aan de voet van die eerste klim en ik schoot er direct af. Ik was de eerste, een ramp."

Een niet-plezante dag noemt Naesen de tiende rit. "Ik was blij dat ik terug was in de grupetto, terug de anonimiteit binnen. Als je in de start gelost wordt, dan denk je wel aan de tijdslimiet. Ik ben blij dat ik het gehaald heb, want ik heb niet eerder meegemaakt dat ik zo heb moeten rijden."

De renner van Ag2r Citroën Team gaat iets dieper in op zijn fysieke klachten. "Nee, ik heb geen koorts gehad. Anders zou ik hier niet staan, want dat is een absolute no-go voor me. Maar gewoon last van mijn ogen, mijn neus, mijn keel, mijn longen... Ik heb alle covid-symptomen, behalve een positieve test."

En dan staan de komende twee dagen ook nog twee zware Alpenritten op het programma. Vandaag naar de Granon, morgen naar Alpe D'Huez. "Ik hoop dat morgen de hele dag grupetto is, dat ze direct lossen. Dat zou fijn zijn. Als dat twee dagen kan lukken, hoop ik erdoor te zijn."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022