Vader Adrie reageert op afstappen Van der Poel: 'Geforceerd toegewerkt naar klassieke voorjaar'

Vader Van der Poel heeft ook nog een best opmerkelijk advies voor zijn zoon in huis.

Adrie van der Poel phoshoot in Kapellen 2021

Het was gisteren een prachtige dag in de Tour en ook voor Mathieu van der Poel begon het nog prima met een aanval. Maar de dag eindigde in mineur met een opgave.

MVDP reageerde zelf nog niet (bij De Avondetappe zei men dat hij er flink doorheen zat), maar in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad reageerde vader Adrie al wel. Van der Poel senior legt de oorzaak bij de door blessureleed belabberde winter die zijn zoon doormaakte.

"Daarna is er geforceerd toegewerkt naar het klassieke voorjaar, dat qua resultaten enorm goed meeviel. Daarna heeft hij wat proberen te compenseren door veel te rusten en is hij naar de Giro getrokken. En ook die viel eigenlijk heel goed mee. Alleen heeft hij daarna, tussen Giro en Tour, volgens mij te weinig gedaan. Maar dat is een keuze die je maakt."

Opmerkelijk advies

Na het afstappen komt hij met een opmerkelijk advies aan zijn zoon. "Hij moet niet te veel gaan rusten, anders maken we dezelfde fout. Hij moet blijven fietsen, niet trainen. Tegelijk moet hij nieuwe doelen stellen en daar naartoe beginnen te werken."

Velen denken dat Mathieu van der Poel nu naar het WK zal toewerken, maar daar is senior ook nog niet zo zeker van. "krijgt hij daar een parcours dat hem ligt? En het is aan de andere kant van de wereld, daar moet je toch ook weer tijd in investeren. Dat moeten ze maar eens rustig bekijken."

Geen rugproblemen

Hoewel het even lastige tijden zijn voor z'n zoon ziet Adrie toch ook wel lichtpuntjes. "Het is nooit leuk om uit de Tour te stappen. Maar de Tour is ook maar een wedstrijd, hè. En ik hem de voorbije weken niet horen klagen over zijn rug."

"Hij was ook niet ziek en testte altijd negatief op covid. Dat geeft vertrouwen om weer op te bouwen. Stel dat hij opnieuw met rugproblemen was afgestapt, dan stonden we veel verder van huis. Nu ga ik het niet verder zoeken dan de veel te smalle basis waarmee hij aan het seizoen is begonnen", besluit Van der Poel.

Tour de France
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022 - Belgium Out*****