Video | Jonas Vingegaard werkte nog niet eens zo lang geleden op de visafslag: heerlijke oude beelden!

De geletruidrager rijdt nu voor een ploeg met het woord vis erin (Jumbo-Visma) en heeft vin in z'n eigen naam. Het stond in de sterren geschreven: van hard werken op de visafslag naar gele trui...

Tour de France 2022 stage 11

Jonas Vingegaard liet gisteren in de etappe naar de Col du Granon Tadej Pogacar spartelen als een vis op het droge en ook in de naam van zijn ploeg zit dus de naam vis verwerkt.

Vis. Verwerkt. Twee woorden waar Jonas Vingegaard een voorgeschiedenis mee heeft. De nu 25-jarige Deen werkte immers voordat hij in 2019 naar Jumbo-Visma trok nog op de visafslag in Denemarken om daar de in de Noordzee (of Oostzee, daar willen we vanaf zijn..) gevangen vis te verwerken.

Hij reed bij de kleine continentale ploeg ColoQuick CULT voor hij op de radar van Merijn Zeeman (logisch dat die iemand oppikt bij de visafslag..) en co kwam. 's Ochtends hard aan het werk op de visafslag en dan daarna nog trainen in de Deense kou.

Het Twitter-account Café Roubaix deelde er gisteren na zijn machtsgreep op de Col du Granon een mooi filmpje van. Deze weg naar de top zal best even door Vingegaard z'n hoofd gespookt hebben in de laatste kilometer.

Vandaag is het verschil tussen het verleden van Vingegaard en z'n heden nog veel groter dan gisteren. Want geef toe, van werken in een desolate visafslag naar in het geel de kermis van Alpe d'Huez oprijden, een veel grotere discrepantie bestaat er niet toch?

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022