Jonas Vingegaard niet in problemen: 'Ik voelde me niet slecht, maar na gisteren had ik niet de beste benen'

Tadej Pogacar viel een aantal keer aan in de rit naar Alpe d'Huez, maar Jonas Vingegaard kwam al met al niet in de problemen.

Tour de France 2022 stage 12

"Het was niet makkelijk, want vandaag was heel zwaar", vertelde de drager van de gele trui. "Het was onwijs warm vandaag. Aan de voet van de Croix Fer en Alpe d'Huez was het 35 graden of meer. Uiteindelijk dus een zware dag. Tadej viel me een aantal keer aan. Dat verwachtte ik ook, maar gelukkig kon ik hem iedere keer volgen. Daar ben ik blij mee."

Na zijn geweldige ritzege op de Col du Granon controleerde Team Jumbo-Visma vandaag. "Na gisteren had ik niet de beste benen. Ik voelde me niet slecht, maar iedereen was aan het lijden in de hitte. Het was zwaar en ik heb er niet aan gedacht om extra tijd te nemen op Pogacar. Ik dacht er alleen aan om het gat met Tadej te behouden."

Vingegaard had genoten van de sfeer op Alpe d'Huez, ondanks dat er weer een paar idioten voor gevaarlijke acties zorgden. "Zoveel mensen daar. Ik moet eerlijk zijn. Ze waren beter dan ik had verwacht. Alpe d’Huez heb ik vaker gezien en dan was er geen plek om te rijden, maar nu was dat goed. We zijn op een goede manier aangemoedigd."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022