Video | Loslopende hond in peloton laat Lampaert zwaar vallen: 'Laat je hond toch thuis!'

Yves Lampaert kwam lelijk ten val door een loslopende hond in het peloton gisteren. Hij is boos.

Dwars door het Hageland 2022 Elite men

Yves Lampaert leefde in Denemarken de droom door het geel te pakken in de openingstijdrit van de Tour, maar gisteren kreeg hij vroeg in de etappe weer te maken met de mindere kanten van het vak wielrennen: een val.

De Belg van QuickStep-Alpha Vinyl ging hard tegen de grond omdat er opeens een loslopende hond in het peloton liep. Wonder boven wonder maakte het arme beestje dat zich ook geen raad wist niet meer slachtoffers.

Lampaert viel in een ultieme poging de hond te ontwijken. Dat lukte, maar hij ging dus wel hard tegen het asfalt. Hieronder zie je de beelden van de val. Ook Steven Kruijswijk kwam ten val.

@herveesser Tour de france 🚲🇫🇷:Un chien traverse le peloton a serre chevalier. #tourdefrance #chute #prt #foryoupage #pourtoi #velo #france #peloton #veloderoute #serrechevalier #chien ♬ Running Up That Hill (A Deal With God) - Kate Bush

Oproep op Instagram

Na de rit deed de Belgische boerenzoon een oproep aan hondenbezitters. Hij reageert in z'n stories op een verhaal van de Belgische Sporza-journalist Christophe Vandegoor met de duidelijke woorden: "Gevallen door een hond in het peloton. Voor de zoveelste keer: alsjeblieft, laat je hond toch thuis!"

Zoals je kunt zien hield Lampaert een flinke schaafwond op z'n rechterdij over omdat een baasje het zo verstandig vond z'n hond mee te nemen - of niet aan te lijnen - tijdens de koers.

Beeld: Instagram Yves Lampaert

Val Parijs-Roubaix

Yes Lampert kreeg eerder dit seizoen in Parijs-Roubaix ook al te maken met iets van buiten het peloton, maar toen was het een mens. Op een kasseienstrook reed hij tegen een fan op die te dicht langs het parkoers stond, waardoor een podiumplek door de neus werd geboord.

Ook in het geel kwam Lampaert ten val deze Tour. In de eerste rit in lijn werd hij op de veelbesproken brug het slachtoffer van een valpartij. Hij kon toen zonder veel last terugkeren in het peloton.

Nieuws
  • Photo: Tim Van Wichelen/Cor Vos © 2022