HomeColumnsColumn | Ik hield een middag alle onzin bij die Maarten Ducrot...

Column | Ik hield een middag alle onzin bij die Maarten Ducrot uitkraamt

Onze redacteur is geen fan van Maarten Ducrot, maar stelde zichzelf bij wijze van doldwaas experiment op de proef. Dit is het resultaat...

Als echte snobistische Nederlandse wielerliefhebber kijk ik natuurlijk altijd wielrennen op De Belg. Maar met gevaar voor eigen welzijn keek ik gisteren tijdens de etappe naar Alpe d’Huez een middag (nou ja middag.., daarover later meer) naar de NOS, alwaar Maarten Ducrot, nota bene met covid onder de leden, het co-commentaar vanuit huis verzorgde.

Dat idee ontstond toen een collega in onze Wieler Revue-groepsapp (die heet trouwens CARLO BOMANS IS EEN HUNK; de reden daarachter houden we geheim) het volgende bericht stuurde: ‘Volgens Ducrot rijdt de koploper de Galibier op op z’n buitenblad’.

Atoombom

Schijnbaar was ik wel in voor een middagje wieler-SM en dus schakelde ik bij wijze van doldwaas experiment klokslag 16.00 uur over van Sporza naar de NOS.

Het drukken op de afstandsbediening voelde alsof ik de rode knop indrukte om De Bom te laten ontploffen. Met als belangrijk verschil dat ik slechts over m’n eigen lot beschikte, terwijl de president van Amerika over het lot van miljoenen mensen beschikt.

Maar het resultaat van mijn druk op de knop was toch ook best apocalyptisch. Want nog altijd blijkt Maarten Ducrot behoorlijk wat onzin uit te kramen. Een chronologisch gerangschikt overzicht van hetgeen ik langs hoorde komen.

16.12 uur: Ducrot houdt een warrig betoog over Tom Pidcock die de taaiheid miste voor de Col du Granon omdat hij MTB-wedstrijden rijdt die drie uur duren.

16.14 uur: Ducrot stelt dat Giulio Ciccone bezig is aan een heel slecht seizoen. Mede-commentator Joris van den Berg corrigeert door te zeggen dat hij een rit in de Giro won. Ducrot: O ja, je hebt gelijk.

16.23 uur: Ducrot denkt de renners op de Izoard te zien, terwijl het peloton over de Croix de Fer rijdt.

16.24 uur: Pogacar zit volgens Ducrot lekker in de buik van het peloton ’te stofwisselen’.

16.28 uur: Ducrot heeft niet door dat ze over de steile stroken van de Croix de Fer rijden (De Croix de Fer, Maarten. Niet de Izoard, want dat bleef je maar zeggen..) en is helemaal verbaasd dat er plotseling renners lossen uit het peloton.

16.30 uur (en daarvoor en daarna): Ducrot blijft gefascineerd door Ciccone en gooit z’n favoriete wielerterm er maar weer eens een paar keer in (linkeballen). Daarbij won Ciccone nu opeens eerder in zijn carrière een rit in de Giro op Planche des Belles Filles.

De vermeende familiebanden van de Italiaan met Madonna intrigeren Ducrot ook. Hij gaat er maar over door. Het moment voor de NOS-technicus om de stekker van de verbinding met Huize Ducrot er kortstondig uit te trekken. Helaas is hij snel weer terug…

16.36 uur: Ducrot dacht dat Jumbo-Visma weg was vooraan het peloton omdat het daar harder ging. Het shot nadat hij dat zei zagen we Jumbo-Visma aan kop van het peloton.

16.37 uur: Wout van Aert pakt een etenszak aan. Ducrot: ‘Het moet toch niet gekker worden’.

16.46 uur: Ducrot verbaast zich over de aanwezigheid van Ganna in de voorste groep. De Italiaan won al eens een halve bergrit in de Giro en noteerde voor het begin van de Tour imposante trainingsklimtijden. Ducrot: ‘Normaal gesproken zit-ie in de bus’.

(Daar kan Ganna soms overigens best zitten, maar dat is dan omdat hij ervoor kiest om daar krachten te sparen, Maarten.)

16.53 uur: Afdaling Croix de Fer (en dus nog steeds niet de Izoard..). Ducrot: ‘Van Aert blijft tempo maken’. Tsja, de weg loopt behoorlijk naar beneden, Maarten.

16.59 uur: Er knapte er iets bij me. Waar was ik in vredesnaam mee bezig?! Een uur Ducrot was genoeg. Ik zapte weer terug naar De Belg. José De Cauwer zong er net een liedje. Ik slaakte een zucht van verlichting.

Maarten, het ga je goed, maar wij zijn niet voor elkaar gemaakt. Als er iets is dat dit helse eenurige experiment duidelijk heeft gemaakt, dan is dat het wel.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Column | Een dag Mathieu van der Poel zijn

Je kent het wel, die hypothetische vragen in mannenvriendengroepjes als de drank rijkelijk heeft...