Pedersen: 'Het is een hele opluchting om een Tourrit te winnen'

Mads Pedersen heeft naast z'n wereldtitel in 2018 nu een tweede grote overwinning behaald in zijn carriere. Na afloop vertelde de Deen dat hij niet met zes man naar de streep wilde.

Tour de France 2022 stage 13

"Het is ongelooflijk dat het nu eindelijk lukt. Ik heb een aantal mooie kansen laten liggen in de eerste week en in de laatste twee weken zijn er niet veel mogelijkheden voor een renner zoals ik. Dus ik ben m'n kans gegaan vandaag en om dan beloond te worden met de zege is geweldig."

"Met Trek-Segafredo zijn we naar de Tour gekomen voor ritzeges en het is een hele opluchting dat we nu die overwinning hebben. Het plan was dat ik in de ontsnapping moest zitten als er meer dan vier renners wegreden. Ik heb lang gedacht dat het een fout was weg te springen omdat het verschil steeds rond de twee minuten bleef hangen. Ik denk dat iedereen vandaag op z'n limiet zat, zowel in het peloton als in de kopgroep."

'Ik wilde de groep uitdunnen'

"Ik wilde niet met zes renners naar de streep. Dat had ik niet kunnen controleren. Daarom viel ik aan en gelukkig konden we met drie man voorop komen. We hebben de voorsprong zo snel mogelijk uitgediept zodat we een beetje konden gokken in de finale. Dat ik een Tourrit win dringt nog niet helemaal tot me door."

Tour de France
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022