Video | Tom Pidcock zoekt verkoeling en duikt fontein in direct na etappe

Het was gisteren loeiheet in de Tour en dus sprong Tom Pidcock zo van z'n fiets de eerste de beste fontein in. Mooie beelden!

Tour de France 2022 stage 12

De winnaar van de etappe naar Alpe d'Huez kan doordat hij vaak in een hittekamer traint behoorlijk goed tegen de warmte die gisteren de Tour teisterde. Tom Pidcock kwam binnen in het peloton en twijfelde geen moment.

In Carcassonne zocht hij zo snel mogelijk verkoeling. Hij deed dat waarschijnlijk niet helemaal volgens de koelingsstrategieën van zijn ploeg, want geen ijsvest of iets dergelijks voor de 22-jarige wereldkampioen veldrijden en olympisch kampioen mountainbiken.

Nee, Tom dook de eerste de beste fontein in die hij tegenkwam. Het social media-team van INEOS Grenadiers legde het vast en dus kunnen we Pidcock lekker zien badderen.

Pidcock zou na de etappe van dinsdag naar Foix wel weer een duik in de plaatselijke fontein kunnen nemen, want het wordt opnieuw warm. Maar niet zo heet als in de rit naar Carcassonne van gisteren. In de aankomstplaats zal het zo'n 33 graden zijn.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022