Kritiek op Sagan zwengelt aan: 'Hij moet respect opbrengen voor andere renners'

Wout van Aert had het al aan de stok met Peter Sagan, Danny van Poppel was niet blij met hem en ook Florian Sénéchal uit kritiek.

Tour de France 2022 stage 10

De Fransman van Quick-Step Alpha Vinyl eindigde in de vijftiende etappe zevende, drie plaatsen achter Peter Sagan. De Slowaak week echter helemaal uit van links naar rechts, waardoor hij de renners achter zich in gevaar bracht. Niet de eerste keer deze Tour de France.

Even eerder had hij Sénéchal ook nog een zetje gegeven midden in de sprint. De Franse kampioen uit zijn ongenoegen over het gedrag van de drievoudig-wereldkampioen. "Ik weet het wel, het is een sprint, maar het is altijd hetzelfde", zegt Sénéchal in L'Équipe. "Ik heb veel respect voor de kampioen, maar hij moet ook een minimum aan respect voor andere renners opbrengen."

Door de zet van Sagan belandde Sénéchal bijna in de hekken. "Ik had direct het beeld van Fabio Jakobsen in Polen in mijn hoofd", aldus Sénéchal, die erbij was in Polen en daar de eerste hulp gaf aan de gewonde Nederlander. "Daarom heb ik mijn sprint afgeremd en ben opnieuw vertrokken, maar toen was het al voorbij."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022